Jump to content

Što kada nakon isplate bivši vlasnik ne izlazi iz stana?


groficababe

Preporučene objave

Stan je kupljen, prodavatelju je novac isplacen na racun. Agencija je trebala dogovoriti primopredaju kljuceva a prema kupoprodajnom ugovoru ja sam trebala uci u posjed stana nakon sto bude isplacena cijela svota.

Sve je to ucinjeno, novac je isplacen, agencija je prodavatelja trebala nazvati da se dogovorimo o danu primopredaje i.... ISELJENJA. Tu pocinju problemi jer prodavatelj govori da nema kud.

Ne moram niti spominjati da je u samom pocetku njihov odgovor na moje pitanje o roku iseljenja bio "cim sjednu novci mi smo drugi dan vani" (kazu da su kupili stan u novogradnji).

 

Veliki propust agencije po meni, je taj sto u ugovoru nije naveden rok iseljenja. Ne znam, mozda se to u ugovor iz nekog razloga ne moze/smije stavljati.

Prodavatelj, sad vec znaci bivsi vlasnik, ne javlja se agenciji na telefonski poziv. Sutra ce biti 10 dana od kako je novac sjeo na racun prodavatelju.

Moj propust je da nisam trazila da se taj rok iseljenja nekako ugovori i stavi na papir.

 

Ja sam za taj stan vec dogovorila najam i podstanari bi trebali donijeti svoje stvari. Ja niti imam kljuc, niti je ucinjena primopredaja, niti je prodavatelj iseljen niti se javlja na telefon.

 

Sto uciniti? Na ovaj nacin postoji velika mogucnost da podstanar odustane a dogovorena je godina dana najma.

 

Ljuta sam sto bivsi vlasnik ima moje novce, "moj stan" i svoj novi stan a ja imam figu u dzepu i prvu ratu kredita koja mi sjeda za 15 dana. A sve to uz agencijsku pomoc :vrti:

 

Zahvaljujem na mogucim odgovorima i nadam se da ce ovo pomoci drugima sa slicnim problemom, ako ih ima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam, možda je glupo, ali napravi ovako: a) sačekušu i kad ga uloviš direkt ga pitaš, čujte, kad vi izlazite (dobro bi bilo da si s nekim, kao svjedokom) i onda ćeš vidjet jel lik petlja ili će jasno i glasno reći; ako petlja, eskivira odgovor ili još gore, bude bezobrazan, itd. onda imaš ovo:

 

1. advokatu i tužba za iseljenje i/ili zaštitu vlasništva ili smetanje posjeda

2. promijenit bravu i iselit ga.

 

Mislim, nisam pravnik, ali dosta toga sam proučila jer imam neku drugu situaciju; ne posve istu kao tvoju, ali ima elemenata nekih (jer isto se radi o stanu). E sad, ako ideš na tužbu pretpostavljam da bi to brzo moralo ići, jer se radi o jasnom vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni je u toj situaciji pravnik rekao da budući da je prošao dan kad su mi trebali predat stan, da se sad smatra da sam kupila neuseljiv stan te da ih mogu izbaciti jedino sudom.

 

Došla sam im na vrata s policijom (nisu me pustili u MOJ stan za koji sam ih u cijelosti isplatila!), koja ih je s vrata legitimirala i zapisala u zapisnik njihov odgovor kad mi namjeravaju predati stan. I tad su me pozvali i predali mi ga.

 

No mislim da je pomoglo i to što sam u ugovoru stavila klauzulu da strana koja ne ispuni uvjete iz ugovora, da vraća duplu kaparu. A jedan od uvjeta je bio da određenog dana bude isplata i nakon toga primopredaja stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija