Jump to content

Prekoracenje brzine, kazna, naplata kazne


para

Preporučene objave

Molim za savijet, pravnog smijera ili iz osobnog iskustva;

Naredno, otprilike u veljaci ove godine na putu kuci iz inozemstva zaustavila me policija zbok prekoracenja brzine izvan naselja. Nakon polasatnog natezanja, kazna je bila 500,00kn, i odbitka policajca da uzme dvijesto kuna izjavio sam da nemam za kaznu. Tada mi je navedeni gosp. izjavio da sa obzirom posjedovanja strane vozacke trebam pristupit prekrsajno sudu na izricanje kazne, to sam odbio te mu rekao jasno da kaznu zelim platit na licu mijesta, on mi je uzeo osobnu( Hrvatsku, te stranu vozacku) i otisa do sluzbenog auta ipisat kaznu. Nakon par minuta vratio se do mog auta te mi vratio dokumente i sa naglaskom na rijeci: PREMA UPUTI SLUZBENE OSOBE U POLICIJSKOJ STANICI sastavljen vam je zapisnik o prekoracenju brzine, kazna ili sto vec slijedi ce biti dostavljen na adresu sa osobne iskaznice, znaci u Hrvatskoj. Posto sam ostao zapanjen pitao sam ga ponovo isto a on je odgovorio identicno.

Posto sam vozio deset sati nisam razmisljao, potpisao sam zapisnika i na put!!

E sada dolazi pitanje i problemi. Kako sam jako malo vremena u Hrvatskoj nisam do sada bio u mogucnosti zaprimit tj. potpisat plavu kovertu sa kaznom pa nastaje sljedece; posto su na moju adresu poslali prijavu a ja je nisam zaprimio Policija me trazi, doslovno na adresi roditelja moje zene!!

I sada mojih par pitanja, posto sam bio glup te nisam ni trazio a ni dobio uplatnicu na licu mjesta prekrsaja nemogu uplatnit kaznu. Drugo, do kada traje ova prica trazenja mene osobno ili slanje ponovne prijave na moju adresu?

Dali mi sada fakticki ne preostaje nista drugo nego da kad putujem u hrvatsku budem uhicen na granicnom prijelazu zbok

500.00 kn, ili to mogu eventualno izbjeci trenutnim placanjem te kazne na licu mijesta. Sto mi se cini nemogucim, mislim bas granicna policija ima platnice za prekrsajne prijave!!!

Do kojeg nivoa se vidi ta kazna, mislim dali se ona vidi kod skeniranja putovnice ili drugacije?? Te dali preostaje raspisivanje potjere zbok 500.00kn i cinjenice da nisam cijelo vrijeme u Hrvatskoj??? I dali postoji nacin zastare ove prijave??

 

Mislim ako raspisu tjeralicu zbok ovakve prijave onda bi trebalo na takvim tjeralicama biti 80% stanovnika( krivo parkiranje itd..)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac vam je u svakom slučaju izašao u susret kako bi vas mogao pustiti dalje ( a i za njega je tako bolje, jer ima manje pisanja), jer imate prebivalište u RH.

 

Prema zakonu, stranca se treba odvesti na prekršajni sud kako bi izrekla kazna, zbog osiguranja naplate kazne, ako isti nema novaca ili sl. Također je upitno zašto stranac nema novaca, ali u vašem slučaju hr. osobna je ta na temelju koje je policajac vama napisao prekršajni nalog iz razloga što niste mogli platiti kaznu. Pretpostavljam da ste iz Hercegovine ili ako ste putovali 10- ak sati iz Njemačke i imate dvostruke papire pa se na temelju toga i vozite dvostrukim papirima.

 

Istina je da vam se stvari mogu zakomplicirati ako ne platite svoje troškove. Savjetujem vam da to platite što prije i zaboravite jedno neugodno iskustvo. Ne daj bože da vas ne nađu i predmet u međuvremenu vi zaboravite, može vam se dogoditi neugodno uhićenje na granici na temelju potrage suda, pa onda i svi ostali koji su sa vama budu u neugodnostima.

 

U svakom slučaju pažljivije kroz Hrvatsku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija