Barca objavljeno: 8. srpanj 2008. objavljeno: 8. srpanj 2008. Moj otac je prije tridesetak godina kupio zemljište. S obzirom da je umro bez oporuke, nakon ostavinske rasprave zemljište je podijeljeno na nas nekoliko. Međutim, provjerila sam na internetu i zemljište je u gruntovnici i dalje zapisano na prethodnog vlasnika. Mene zanima što je sad sve potrebno napraviti da bi se to zemljište prepisalo na nas? Citiraj
notarica odgovoreno: 8. srpanj 2008. odgovoreno: 8. srpanj 2008. Recite kad je doneseno rješenje o nasljeđivanju i kad je postalo pravomoćno? Možda gruntovnica još nije provela. Citiraj
Barca odgovoreno: 8. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 8. srpanj 2008. Ostavinska rasprava je napravljena prije više od deset godina. Majka nikad nije prepisala zemlju na nas. Sad sam ja to odlučila srediti, ali sam se neugodno iznenadila da u gruntovnici (na internetu) pise da je vlasnik onaj od koga je zemlja kupljena, a ne moj otac. Mi imamo kupoprodajni ugovor, potvrdu da je plaćen porez i majka je bila uvjerena da je otac zemlju prepisao na sebe. Citiraj
notarica odgovoreno: 8. srpanj 2008. odgovoreno: 8. srpanj 2008. Da li vam je ta zemlja navedena u rješenju o nasljeđivanju I da li je rješenje pravomoćno? Citiraj
Barca odgovoreno: 8. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 8. srpanj 2008. Da, zemlja je navedena u rješenju. I to rješenje je pravomoćno (ostale stavke smo već odavno razdijelili). Citiraj
notarica odgovoreno: 8. srpanj 2008. odgovoreno: 8. srpanj 2008. Onda idite s rješenjem u gruntovnicu, i tražite da se rješenje provede. I to je to. Citiraj
Barca odgovoreno: 8. srpanj 2008. Autor odgovoreno: 8. srpanj 2008. Dakle, nije problem sto on nije u gruntovnici zemlju prepisao na sebe kad ju je kupio i sto je zemlja jos na ime osobe od koje je zemlju kupio? I da li trebaju ici svi nasljednici? Tj, ako ja odem u gruntovnicu, da li sa sobom moram imatipunomoci od ostalih nasljednika? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.