Jump to content

hrana na plažama


peraja

Preporučene objave

Zanima me na temelju kojeg Zakona lokalna samouprava može donijeti odluku o zabrani konzumacije hrane na gradskoj plaži (plaža nije "dana" na upravljanje nekom od koncesionara), te na temelju kojih pravnih osnova komunalni redari imaju ovlasti (još uvijek samo)upozoravati "neposlušne" građane, odnosno podnositi prekršajne prijave. Molio bi da mi neko objasni ili me uputi na Zakon po kojem bi ova odluka bila opravdana, odnosno da li se ovdje radi o kršenju nekih osnovnih građanskih prava. Na stranu problemi vezani uz higijenu, neugodne mirise, ostavljanje otpadaka i slične stvari vezane uz osobnu kulturu pojedinca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte na što su se pozvali prilikom donošenja odluke. Onaj početni dio gdje piše otprilike:

 

Vijeće grada toga i toga donijelo je na temelju zakona toga i toga i zakona onoga i onoga dana toga i toga odluku o zabrani konzumianja hrane na gradskom kupalištu?????

 

Takva bi odluka imala u sebi i ukomponirane prekršajne odredbe, a valjda su to i stavili u komunalnu djelatnost, pa će komunalni redari nadzor obavljati u skladu sodlukom o komunalnom redu.

 

P.S.

Di je ta plaža? Mora da je dobro bit tamo s djecom...oće dijete sladoled...ne može - jer ne da striček komunalni redar...oće muž sendvič...ne može - jer ne da striček komunalni redar...živio striček komunalni redar!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija