Jump to content

Ugovor-Otkaz

Preporučene objave

objavljeno:

Zaposlen sam, a poslodavac mi nudi novi " Ugovor o radu" u kojemu stoji članak:!" Ovaj ugovor ima karakter ponude, ukoliko ga radnik ne prihvati u roku xxx, prestaje mu radni odnos 30 dana od dana dostave ponude poslodavca.!"

Ja ne želim prihvatiti novi ugovor! Dali mogu takav ponuđeni i potpisani ugovor od poslodavca smatrati otkazom!

odgovoreno:

Ne potpisivanje ponuđenog novog ugovora o radu ne može biti razlog za otkaz.

Ako se drugačije ne dogovorite, to bi se trebalo riješiti prema odredbama članka 121 Zakona o radu: "Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora".

odgovoreno:

Tako je, poslodavac vam ne smije otkazati odbijete li prihvatiti novu ponudu ugovora, odnosno odlučite li ne potpisati novi ugovor. U tom slučaju Vaš postojeći ugovor i dalje ostaje na snazi sa svim pravima i obvezama. No, ako Vam poslodavac otkaže sadašnji ugovor o radu a ponudi Vam novi, a Vi novu ponudu ne prihvatite, nije Vas dužan zadržati na radu.

No, treba reći da on svakako mora imati opravdan razlog za otkaz i to bi morao dokazati u sudskom postupku pokrene li radnik parnicu za utvrđenje otkaza nedopuštenim.

Dogodi li Vam se to da Vam otkaže postojeći i ponudi novi, Vi svakako prihvatite (jer ćete u suprotnom ostati bez posla) a u sudskom postupku (iako ste zaposleni na ovom drugom poslu, kojeg ste prihvatili jer ste morali) možete dokazivati da Vam je otkaz na prethodnom poslu dan nezakonito i tražiti vraćanje na prethodni posao ili raspoređivanje na druge odgovarajuće poslove.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija