Yog objavljeno: 15. srpanj 2008. objavljeno: 15. srpanj 2008. Prije par dana dobio sam upozorenje pred ovrhu za plaćanje duga za parking od "Obale i Lučice" Zadar, prema kojem sam dužan platiti 105,00 kn. Prema njihovom izvodu iz poslovnih knjiga "kazna" je dospjela 13.09.2003.g. Dobio sam uplatnicu na kojoj piše "Dug za parking." Može li se na ovu situaciju primijeniti Zakon o prekršajima (zastarni rok bio 2 g., sada je 4 g.) prema kojem je nastupila zastara? Mogu li oni provesti ovrhu kao da se radi o redovnom računu za koji je zastarni rok 5.g? Unaprijed hvala. Citiraj
tony_ri odgovoreno: 15. srpanj 2008. odgovoreno: 15. srpanj 2008. Yog je napisao: Prije par dana dobio sam upozorenje pred ovrhu za plaćanje duga za parking od "Obale i Lučice" Zadar, prema kojem sam dužan platiti 105,00 kn. Prema njihovom izvodu iz poslovnih knjiga "kazna" je dospjela 13.09.2003.g. Dobio sam uplatnicu na kojoj piše "Dug za parking." Može li se na ovu situaciju primijeniti Zakon o prekršajima (zastarni rok bio 2 g., sada je 4 g.) prema kojem je nastupila zastara? Mogu li oni provesti ovrhu kao da se radi o redovnom računu za koji je zastarni rok 5.g? Unaprijed hvala. mislim da se tu uopce ne radi o prekrsaju nego o povredi ugorvornih obaveza,nesto kao i u slucaju zagreb parkinga u zagrebu ili rijeka prometa u rijeci Citiraj
biro1 odgovoreno: 16. srpanj 2008. odgovoreno: 16. srpanj 2008. Zastara za navedeno potraživanje iznosi 3 godine, tako da je nastupila. Nemam trenutno kod sebe ZOO da ti napišem koji to točno članak regulira, ali znam da je 3 god. sigurno. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.