Jump to content

Prvostupanjska presuda


Bogišić

Preporučene objave

U parnici koja se vodi, gdje san ja tuženik i u kojoj se pokušava dokazati, da je Ugovor o doživotnom uzdržavanju, koji sa uredno potpisao i solemnizirao na Sudu, sa primkateljem uzdržavanja ( Bog mu daoi pokoj vječni), fiktivan pa stoga i ništavan. Tužitelj nije dokazao te tvrdnje i presudom Suda prvog stupna tužba mu je odbačena. Dokazano je da je i on povremeno pomagao primatelja uzdržavanja, te stoga ulaže žalbu na presudu. Molim ako iz ovoga netko može zaključiti, da mi odgovori, kakvi su izgledi da ta njegova žalba bude prihvaćena.

Hvala na odgovoru. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo Vas moram korigirati - tužitelj je odbijen u presudi sa postavljenim tužbenim zahtjevom (tužba se odbacuje kada sud ne ulazi u meritum spora zbog određenih nedostataka.)

 

Dalje, uspjeh njegove žalbe ovisi o tome koliko je dobro prvostupanjska presuda obrazložena.

 

Ishod toga (najčešće jest) može biti da sud potvrdi prvostupanjsku presudu (u slučaju da nađe kako nijedan žalbeni navod tužitelja nije osnovan), da vrati predmet ponovno na odlučivanje prvostupanjskom sudu (uz uputu koje radnje još prvostupanjski sud treba provesti ili koje dokaze je još nužno izvesti) (ako nađe da je žalba osnovana).

 

U pravilu ugovori o uzdržavanju (doživotnom i dosmrtnom)imaju jaku pravnu snagu (jaču od oporuke) i kao što ste vidjeli, teško se daju osporiti.

 

Odluka žalbenog suda ovisi o svemu gore navedenom, ne možemo je prejudicirati jer nemamo sve relevantne podatke ali u princiou možete očekivati pozitivan ishod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija