Jump to content

komunalni priključak


9a2us

Preporučene objave

Pozdrav...živim u Sisku u kući sa roditeljima i nedavno je kroz dio grada gdje živim prošla Plinifikacija i Kanalizacija . HRVI imaju pravo na besplatni priključak na navedeno a problem je što sam ja HRVI 40 % ALI podstanar kod roditelja i nemam nikakve nekretnine u vlasništvu i tako nemogu iskoristiti to BESPLATNO spajanje na komunalnu infrakstrukturu . Što učiniti ?? Bio sam u Ministarstvu branitelja ( jer sam na listi čekanja kredita HRVI od 1995 godine i nemogu dobiti potvrdu za spajanje na komunalije jer nemam NEKRETNINE u vlasništvu a ako IMAM nekretninu onda NEMOGU dobiti kredit za KUPNJU kuće ili izdragnju .Glupost koju ja nerazumijem nažalost..jer pitanje je kada ću dobiti kredit ( možda kad budem imao 70 godina starosti ) a imam pravo fol besplatno a ustvari nemam.Ajde sada neki pametan savjet što učiniti .Ako mi otac prepiše jednu sobu na moje ime gubim pravo na kradit za KUPNJU i IZGRADNJU SVOJE kuće.Uskoro dolazi zima i plin je daleko jeftinije plaćati nego drva itd itd.. Hvala na odgovorima oluja91@gmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega,

Pravo na stambeno zbrinjavanje je definirano člankom 36. Zakona o braniteljima. Kako iz vašega navedenoga vidim Vas zanima članak 40. stavak 1,2,3 i 4 koji govori o komunalnom opremanju. Kako se iz svega može ustvrditi da niste vlasnik nekretnine tako ne možete koristiti pravo na komunalno opremanje iz toga zakona. Kredit za kupnju kuće je nešto drugo i može se desiti da vi sa kupljenom kućom dobijete kompletno komunalno opremljenu kuću, što znači da vas komunalno opremanje iz članka 40. ne bi trebao pripadati a nemate pravo na osnovu svega zatražiti povrat novca za komunalno opremanje jer ga niste ni platili . Kredit za kupnju kuće možete ostvariti prema spomenutom zakonu i prilikom dodjele kredita 40% iznosa će Vam se automatski brisati, jer ste 40% HRVI. Koliko raspolažem informacijama iz ministarstva dodjela kredita ide jako sporo a onaj tko ga i dobije uglavnom šuti. Osobno sam u županiji bio na drugom mjestu i evo već 4 godine ništa nisam dobio, da li je moguće da 4 godine nije nitko kod mene u cijeloj županiji dobio kredit, jer da su dvojica dobila ja bi bio taj, ja sam tražio mali iznos za poboljšanje uvjeta stanovanja pa ništa a tražim kredit od

100 000 kuna , ne znam ni sam što se dešava i da li netko kredit uopće dobiva. Nisam osobno od nikoga čuo da je taj kredit dobio..

Toliko

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve ja to kolega razumijem..ali kako stvari stoje ja budem kod svojih roditelja još 20 godina...a kredit čekam od 1995 i bio sam 14 na listi u županiji a sada sam 12 na listi prioriteta...nije mi jasno kako od svih vojnih stanova bivše JNA nije nijedan prazan u Sisku...a poznajem dosta njih koji imaju i manju invalidnost od mene a OSTVARILI su pravo na kredit na kojekakve fore i sisteme i ponovo su zatražili već i adaptaciju ..pa gdje smo mi onda obični smrtnici..po Banovini se masovno dijele kuće sa darovnicom pripadnicima HVO-a koji se tu nastanjuju..pa gdje smo mi onda dragovoljci koji smo krenuli 1991 u rat???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, ako imaš mogućnosti i ako grad uopće daje zemlju i besplatnu komunalnu naknadu to možeš koristiti. Iz iskustva znam da svi gradovi ne daju komunalno opremanje a da ne govorim o besplatnoj zemlji.Znam da recimo u Požegi to šljaka super, grad snosi komunalno opremanje u cijelosti, i nemam nikakvih problema za dobiti zemljište, nedavno su u požeškom naselju Varelovac grad podijelio parcele HRVI, te su im proveli svu komunalije. Svakako da morate ispuniti uvjete da bi to dobili ali što se tiće grada nema nikakvih problema.

Tako da ti je ovaj kolega buda dobro savjetovao traži zemljište i kada ga podneseš budi dosadan u gradu dok ga ne dobiješ. Kolega mi je iz Požege i znam da tamo ljudi dobivaju kompletan građevinski materijal za kuću na područjima posebne državne skrbi ako nemaju na sebi kući a moraju imati samo građevinsko zemljište. Zar Sisak nije pod posebnom državnom skrbi?????? Za ovo ne moraš biti ni branitelj ni HRVI.

Kredit od ministarstva za kupnju kuće ne znam kada ćeš dočekati i da li ćeš dočekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega ovo svi znamo i vjeruj da smo svi informirani o takvim kreditima, ipak hvala,

 

mi branitelji želimo kredit koji nas zakonom sljeduje, kada su te kredite mogli dobiti ratni profiteri, članovi stranaka i takozvani branitelji koji ga nisu zaslužili valjda je došao red i na prave branitelje pa će i pravi branitelji dobiti bar nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dok živiš sa roditeljima u njihovoj kući,u zajedničkom domačinstvu,bez ugovora o najmu ,teško do kredita za stambeno zbrinjavanje po ZOPHBDR.

Ugovor o najmu stana ,po mogučnosti kod nekog rođaka a ne kod roditelja.

dok si kod roditelja za administraciju u Ministarstvu si stambeno"zbrinut",nisi podstanar ili na ulici.

dobiješ i dodatne bodove kao podstanar.

ugovori sa nekim rođakom stanarinu za kunu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je netko prema ministarstvu pravio nekakvu požurnicu i da li to šljaka??? Nešto sam čuo da se može zamoliti za brže rješavanje stambenog pitanja , ali ne znam da li je to neka patka ili stvarno to šljaka. Zanima me i to da li netko ima broj stambene na koji se može nazvati i dobiti neka informacija o dodjeli kredita, oni brojevi što su na Internet stranicama dani, na njih se nitko ne javlja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija