Jump to content

knjigovođa oduzeo papire


tmarako

Preporučene objave

Molim da me uputite ako ikako znate. Naime, prije par mjeseci sam promjenila knjigovođu, prema njoj imam otvorena dva računa koje nemislim nikad platiti. sada mi više ne želi vrtiti papire od obrta unatrag dvije godine. Da li smije i ima pravo zadržavati te knjige i gdje mogu u zakonu nešto više naći. Neću moći zaključiti 2008 godinu bez toga. Heeelp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav..

Vrlo je važno kako ste ugovorili vaše odnose, vaša prava, obveze i obrnuto. Neznamo zašto ne plaćate račun za obavljene usluge."Po zakonu o obveznim odnosima za njeno potraživanje može se zadržati vaša stvar kao protuvrijednost" no nisam 100 % siguran, budući se radi o knjig.ispravama a ne robi koja ima vrijednost...ali svakako vam ima pravo zadržati primjerice: knjig.kartice,URA-IRA,prijave PDV-a,prijave poreza na dohodak-dobit,završne račune bilance, obračune plaća djelatnika i evidencije koje se vode za djelatnike, i druga izviješća i druga dokumentai pomoćne knjige,("koje ona ima kod sebe")No bez ovih dokumenta, vaši papiri "ne znače ništa" osim ako će te platiti drugom knjigovođi da ih ponovno obradi, ali se onda postavlja pitanje "početnih stanja " i sl.

Vodite računa o zakonu o računovodstvu i rokovima čuvanja dokumentacije.

Mislim da sam malo pomogao..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija