Jump to content

molim pomoć...što raditi dalje?


crex

Preporučene objave

Kupio sam pravo nadogradnje na obiteljskoj kući od treće osobe koja je to pravo dobila nasljeđivanjem. Objekt se do tada sastojao od 2 postojeća stana u kojima žive dvoje vlasnika. Dobio sam lokacijsku i građevinsku dozvolu te potvrdu glavnog projekta. Izgradio sam još jedan kat i stambeno potkrovlje, sve po projektu i dozvolama. Pošto je građevinska dozvola za nadogradnju mojih dvaju katova izdana i izvedena prije 01.10.2007 predao sam zahtjev za izdavanje uvjerenja za uporabu građevine (umjesto uporabne dozvole) koji sam nedavno i dobio. Nemam elaborat etažiranja već samo plan posebnog etažnog vlasništva (u sklopu glavnog projekta na temelju kojeg sam dobio sve dozvole) a suglasnost za isti sigurno neću dobiti "mirnim" putem tj. suglasnošću ostalih dvoje stanara) jer sam i građevinsku dozvolu dobio pravomoćnom presudom Županijskog suda.

U katastru i zemljišniku trenutno su uknjiženi postojećih dvoje vlasnika svaki po 1/2 dijela na građevini i zemljištu. Mene zasada nema nigdje upisanog.

Ako tko može pomoći i reći mi koji su moji daljnji koraci da se upišem u zemljišnik i katastar? Dakle, imam sve papire uredne samo kako ide procedura, gdje prvo ići i što prvo raditi da uknjižim nadogradnju. Hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija