Jump to content

skinute tablice


zakonska-prava

Preporučene objave

dan nakon kupnje automobila (i kupoprodajni ugovor je od tog datuma)krenula sam na tehnički pregled a nisam znala da je upravo dan prije istekao i rok od 15 dana nakon kojeg se automobil mora odjaviti,putem me zaustavio policajac i skinuo mi tablice.sve navedeno sam mu pokušala objasniti ali ništa od toga.dobila sam kaznu od 5000 kuna na KOJU SAM SE ŽALILA I UMANJENA JE NA 1000,vrijedi li žaliti se opet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

po novom zakonu na rješenje prekršajnog suda doneseno po prigovoru protiv obaveznog prekršajnog naloga nije dopuštena žalba. policija obv. prekršajni nalog obavezno podnosi za prekršaje za koje se može izreći samo novčana kazna do 2000,00kn. u ovom slučaju moguća je veća kazna pa se podnosi optužni prijedlog i po njemu sud donosi presudu na koju je dopušteno uložiti žalbu VPSu. e sad mi malo nije jasna kazna jer čl. 250. st. 1. i st. 8. kaže:

(1) Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, vratiti prometnu dozvolu i registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila koji postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Kazna od 5000,00kn predviđena je za pravnu osobu i fizičku osobu-obrtnika.preciziraj o kojem se članku radi, ali mislim da su ti odrapili malo preveliku kaznu.predlažem da se žališ,priložiš kao dokaz kopiju kupoprodajnog i prometne iz koje je vidljivo da si je produžen tehnički odmah nakon kupnje vozila.e,da preciziraj kada je počinjen prekršaj jer ovisi o visini i vrsti moguće sankcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija