Jump to content

zabluda


majana

Preporučene objave

Lažno obećanje braka- želi, inzistira da se vjenčamo, da dođem kod njega živjeti- ja dam otkaz, pošto je u inozemstvu- otputujem tamo- nakon par dana, on kaže:"Žao mi je, predomislio sam se." Ja se vratim doma, nezaposlena, bez prihoda. Nekoliko mjeseci nakon toga, ponovo se javlja, preklinje da se vjenčamo. Pristanem, glupača, ovaj put, navodno, on će tamo u Njemačkoj, iznajmiti svoj stan, seli se kod mene. Odjavio na pošti tamo svoju adresu, njegova pošta počinje stizati meni u Hrvatsku. Bio ovdje 8 dana,bili kod svećenika radi dogovora o vjenčanju, otputovao tamo 22. 07, da nešto tamo riješi. 24-0g zove telefonski i kaže:"Žao mi je, ja sam se predomislio, bio na večeri s nekom bivšom, sad ću biti s njom."

Znam ja da sam budala što sam dva puta nasjela, na stranu što ovakvo ponašanje djeluje sociopatski- ali. Zanima me, imam li osnovu za tužbu, s obzirom da me zaista osramotio pred svim mojim prijateljima, što nemam posao, što je nematerijalna šteta, tj. duševna bol, šok, grozna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel imaš papire od liječnika da si proživljavala šokove, stresove, da su te morali liječiti, kljukati tabletama, da si doživljavala živčane slomove, lupala prozore, drugim riječima da si zbog svega toga izgledala ovako :-o i ovako :panika: i da je sve to trajalo kontinuirano i kroz duže vrijeme?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

I da ima, to i dalje ne znači ništa za mogućnost pokretanja sudskog postupka. Još do sada nije donesen Zakon o ljubavi, koji bi propisivao bilo kakvu obavezu ljubavnika da izvrši ljubavno obećanje.

 

Iz ovoga se jedino može povući pouka da obećanje braka ili brak ne rješava egzistencijalna pitanja i da ne treba odmah dati otkaz na svojem poslu, odseliti se i otići u bračni život "na neviđeno".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija