Jump to content

uzdržavanje supruga


marryah

Preporučene objave

milim Vas da mi netko pomogne! u braku sam punih 14 godina i sa sadašnjim mužem nemam djece.Od dana sklapanja braka pa do danas samo sam ja radila u familiji te sam bila hranioc obitelji.Imam i vanbračnu kći koja nije dijete mog sadašnjeg supruga.imamo 2 stana od kojih 1 u kome sada živimo i oko kojega smo cca 11 god. vodili spor zbog otkupa. no međutim je moj muž dobio kao poklon stan svog poočima.Godinama smo čekali trenutak da moja kći diplomira kako bismo mi stare dane proveli u "svom "stanu .Sada moj muž ne želi potpisati dosmrtni ugovor kako ma njegova djeca ne bi izbacila iz stana u slučaju njegove smrti (napominjem da su djeca odrasla i dobro situirana ali mene jednostavno mrze) i premda smo se ranije dogovorili o svemu on to sada ne želi. razumljivo je da moram na neki način osigurati sebe a kako to više nije moguće odlučila sam se za razvod. dkle, moje pitanje glasi: imam li ja pravo potraživanja tog stana ili jednog njegovog dijela odnosno nešto drugo iz njegovog vlasništva (dionice i sl.)pošto sam ja njega živog i radno sposobnog uzdržavala sve ove godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste nešto od toga stekli radom ili potječe iz rada, za vrijeme trajanja bračne zajednice to predstavlja bračnu stečevinu. Nije bračna stečevina ono što je stečeno nasljeđivanjem ili darovanjem, pa stan koji je darovan vašem mužu ostaje samo njegovo vlasništvo koje vi u slučaju razvoda ne biste imali pravo potraživati.

Kod razvoda se bračna stečevina dijeli po principu pola-pola.

Stan koji je bio vaše vlasništvo prije zasnivanja bračne zajednice ostaje u vašem vlasništvu. Uzdržavanje je dužnost bračnih drugova pa ne može potraživati dano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija