Jump to content

Prijevoz na posao mi je pogrešno obračunat


sender

Preporučene objave

Zaposlen sam na određeno vrijeme u trajanju od dvije godine, a također za mene firma koristi sufinaciranje za nezaposlene osobe, kroz cijelo trajanje ugovora. Nedavno, nakon godinu i pol rada, sam shvatio da mi prijevoz na posao (naveden je među stavkama na isplatnom listiću) nije isplaćen u punom iznosu radničke autobusne karte (autobusni prijevoz na posao je jedini oblik javnog prijevoza iz mjesta gdje živim do mjesta u kojem radim, iako ja koristim osobni automobil kao i ostali radnici). U pravilniku o radu firme piše da se radnicima isplaćuje prijevoz na posao. O tom propustu sam obavijestio direktora i tražio da mi se isplati razlika zbog pogrešnog obračuna. Direktor me uputio da donesem potvrdu od autoprijevoznika na toj relaciji, što sam odmah i učinio. Također mi je priznao da je ostalim radnicima prijevoz plaćan u punom iznosu. Međutim, kasnije mi je obračunata razlika samo za ovu godinu, a za prethodnu godinu i 4 mjeseca, mi je rečeno da ne postoji zakonska mogućnost da mi naknadno isplate spomenutu razliku. Kako uskoro istiće moj ugovor na određeno od dvije godine, uprava mi je ponudila novi ugovor na neodređeno vrijeme ali uz uvjet da se odreknem potraživanja razlike pogrešno obračunatog prijevoza. Kako se radio o skoro 4000 kuna razlike i kako sam uvjeren da sam nepravedno zakinut u tom dijelu, nisam se mogao odreći potraživanja. Nakon toga sam obaviješten od strane uprave da mi neće produžiti ugovor.

Zanima me, da li mogu ostvariti preostalo potraživanje od firme, i na koji način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marija_1495 je napisao:

Možeš podići tužbu radi isplate te sume. S obzirom da nije prošlo 3 godine od prvog zakidanja na toj naknadi za prijevoz, nije kasno. Je li ti u ugovoru o radu specificirano da je poslodavac dužan isplaćivati naknadu za prijevoz? Ako jest, čista stvar.

 

Prijevoz na posao se ne spominje u ugovoru o radu, međutim zanima me je li to neki oblik diskriminacije, ako je drugim radnicima isplaćen puni prijevoz, a meni oko 50 % i sada tvrde da nema zakonske osnove da mi isplate razliku za prethodne godine. U oglasu na zavodu za zapošljavanje je bilo navedeno da prijevoz isplaćuju u cjelosti i na listiću prve plaće mi je odmah bio naveden prijevoz. Nisam sumnjao da taj iznos ne odgovara realnoj cijeni javnog prijevoza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija