Jump to content

Na skuteru bez Kacige


NotoriusBIG

Preporučene objave

Zaustavio me policajac na motoru, 20 metara od kuće (tek sam krenuo do kafića koji je udaljen 50 m) dok je obrađivao dvije osobe na motoru bez kacige,vidio je da sam bez kacige (kazna 1000 kn) samo je bacio tablicu da stanem i nastavio obrađivati drugi prekršaj.

 

1. Dali me ima pravo tako zaustaviti?

 

2. Dali me je mogao pustiti uz opomenu jer prije nisam nikada kažnjavan, a i ne prakticiram vožnju bez kacige, kada sam ga pitao za opomenu on je rekao kao da nije iz moga grada te da mi mora pisati kaznu iako koliko sam čuo od drugih policajaca prvi put mi može dati opomenu samo obavi provjeru jesam kažnjavan?

 

3. Dali se mogu žaliti na koji način da mi barem smanje kaznu uz obrazloženje da plaćam fakultet te da nemam za platiti ili nešto drugo?

 

4. Dali mogu kaznu zamjeniti za društveno koristan rad u nekoj udrugi npr. čišćenje okliša i dali ta udruga može biti po mome vlastitom izboru?

 

Molim pomoć

 

Hvala unaprijed

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vam je to uistinu prvi prekršaj onda mislim da ne bi trebalo biti problema. Napišite prigovor na prekršajni nalog kojeg ste dobili ali imate rok od 8 dana da ga pošaljete. Učinite to poštom preporučeno. Onda će Vas najvjerojatnije zvati na sud pa tamo iznesite svoju obranu i to da ste student te zatražite izricanje pismene opomene umjesto plaćanja kazne. Oni će provjeriti u evidenciji jeste li već i prije prekršajno kažnjavani u zadnje dvije godine i ako niste velika je šansa da će Vam i dati samo tu opomenu umjesto kazne.

 

Ako Vam treba primjer i forma prigovora javite mi se na p.m. ili moj e-mail pa ću Vam poslati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija