Jump to content

kako da dodjem do relevantnih podataka o mom učešću u domovinskom ratu kao strani drzavljanin


tehnicarze

Preporučene objave

Molim vas sa mi odgovorite kako da dodjem do relevantnih podataka o mom učešću u domovinskom ratu kao dobrovoljac i strani državljanin,

Kao što sam napisao prošli put u domovinskom ratu sam bio od 08.10.1991 god pa do kraja rujna 1992 god. u toku rata sam ranjavan u Posavini. bio sam u u prvo u ZNG-a kao pripadnik 160 Osječke brigade u PIS-u(Prva Interncionalna brigada,te u HOS-u kao dragovoljac IX bojne HOS-aa dodjeljen IV brigadi HV-a u Split. Nakon rasformiranja HOS-a pristupio sam u III-u brigadu u Osjeku u III gardiskoj brigadi I bojne III gardiske brigade. iz redova HV-a sam istupio u rujnu 1992 god. obzirom da sam bio u Hrvatskoj do 1 mjeseca ove godine gdje me je policija deportovala u Bosnu jer nisam imao osobnih dokumenata i gdje sam dobio zabranu ulaska u RH na godinu dana.

Pa bi Vas lijepo molio da mi ako vam nije teško podrobnije objasnite gdje mogu da povadimtražim relevantne dokumente o mom učešću u domovinskom ratu, dali u MOHR-A ili u brigadama gdje sam bio dragovoljac i na koje adrese da se obratim. ovdje u Bosni ne mogu da ostvarim nikakva prava kao branitelj, te sam prepušten sam sebi bez ikakvih prava.......

Unaprijed Vam se zahvaljujem!

 

S poštovanjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo što moraš a ako nisi tražiti svoj ratni put, potvrdu o statusu dragovoljca i branitelja. to tražiš od zadnje postrojbe u kojoj si bio a ako po običaju nema tvojih podataka da si bio pripadnik os rh onda ćeš morati pisati zamolbe kao partizani sa dva svjedoka. primjere imaš na mojem blogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko znam, 3.gbr je uvijek vodila uredno dokumentaciju. Pravni slijednik 3.gbr je 3.gombr u Vinkovcima, tamo se trebaš obratiti. Ujedno, s njima vidi kako do podataka o pripadnosti 160. br HV, jer je, ako se ne varam, pravni slijednik te postrojbe Zapovjedništvo HKoV u Karlovcu.

 

No međutim, ima jedna caka, a to je da se Ratni put više ne izdaje na ruke i na zahtjev (bivšem) pripadniku, već službenim putem na zahtjev Odsjeka za skrb o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, u Osijeku ti je to na adresi Gornjodravska obala 94. Probaj nazvati na telefon (031) 283-122 pa vidi s njima što i kako.

Isto tako, ljudi u HVIDRA-i Osijek ti mogu pomoći, pa probaj i njih kontaktirati.

 

 

Pozdrav bivšem kolegi iz 3.gbr :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija