Jump to content

Pomoć oko tužbe!


arhea

Preporučene objave

Ovako..imam problem.... prije 2 mjeseca prodana je kuća (tj. 200 m2 od cca 370 m2) od strane javne drazbe, u kojoj sam ja poslovno u zakupu. Vlasnik kuće me uredno obavijestio o tome, jer dio kuće u koja sam u zakupu teoretski nije prodan. Ali nastao je problem s novim vlasnikom, kojemu je banka prodala dio kuće sa zasebnim ulazom u površini od 200 M2, a on misli da je kupio cijlu kuću i upisao na cijlu kuću. kuća ima cca 370 m2. ja imam uredno ugovor o zakupu na tom neprodanom dijelu, ali novi vlasnik me svejedno tuži za smetanje posjeda. Također je i taj novi vlasnik provalio u podrumski poslovni prostor koji koristi moj brat, također ima uredan ugovor o zakupu. Ja sam ga osobno zatekla u provali i u prisustvu policije mi je predao ključeve i potpisao izjavu da mi je u prisustvu policije dao ključeve, uz molbu da ga se ne prijavi... brat ga nije prijavio, ali je on nedavno ponovo provalio i sada o tome postoji i zapisnik. I sada nas na kraju tuzi da mu smetamo posjed koji praktički nije njegov, jer je u javnoj dražbi pisalo da banka prodaje 200 m2, što je on kupio i koje i koristi. Da li je sada tu stvar čista da ce sud presuditi u našu korist?? Jer mi cemo žalbi na tužbu naravno priložiti naše ugovore o zakupu, taj papir koji je on osobno potpisao da mi je dao kljuceve+zapisnike o provalama, dokument javne dražbe koji pokazuje da je na prodaju samo 200 m2, koje je i on kupio. Također, on ima i svoju firmu koja je do sada bila u zakupu u toj zgradi, i da li on i sada mora sklopiti ugovor između sebe kao vlasnika(privatne osobe koja je kupila kuću) i svoje firme kao pravnog subjekta? Ako mora da li on tim zakupom zapravo daje u zakup tih svojih 200 m2 i nema prava traziti ostalo? Molim neke konkretne savjete što bi bilo još dobro mozda uciniti, i naravno neka stručnija mišljenja o mogućem ishodu presude. puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se za strucnu pravnu pomoc u mjestu u kojem zivite. Kako se radi o poslovnom prostoru, te ako u slucaju gubitka vi trpite i poslovni gubitak, najbolje je da stvar rijesite uz profesionalnu pomoc.

 

Svi sudske, odvjetnicke i druge troskove glede ovoga sto ste iznijeli mozete u Vasem slucaju smatrati troskovima poslovanja i tako se ponasajte u ovom slucaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija