Jump to content

oduzimanje prednosti prolaza osobi koja je pod utjecajem alkohola


kemicarh3po4

Preporučene objave

Poštovani, na križanju ceste s prednošću prolaza po kojoj sam vozio, dobio sam udarac od vozila koje je dolazilo sa bočne strane, tj nije se zaustavilo da me propusti, te je tako nastala veća materijalna šteta na oba vozila. S obzirom da osoba ima kasko , željela je policiju koju je i pozvala. Isti su rekli da se radi o klasičnom oduzimanju prednosti prolaza nad mojim vozilom. E,sada dolazi do rutinske kontrole na alkohol gdje ja padam sa 1,8. Vozačka mi se privremeno oduzima na 8 dana. Pitanje za sudsku praksu jesam li ja za sve kriv ili samo za alkohol i što me sve čeka? Hvala puno. Nikad od 1978. nemam nikakav prekršaj ni u prometu ni nigdje. Više ni kapi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alkohol očito nije bio od utjecaja na nastanak prometne nezgode, pa tako postojanje alkohola u krvi ne bi trebalo biti važno za cijeli slučaj, osim što ćete biti gadno kažnjeni za vožnju u alkoholiziranom stanju.

 

Inače osiguranje bi moglo pokušati osporiti vaš odštetni zahtjev s osnove te alkoholiziranosti, ali samo da bi se pokušali izvući od plaćanja odštete. Naime kako alkohol nije taj koji je utjecao na prometnu nezgodu, vi imate pravo na isplatu cijele štete, ali osiguranje uvije pokuša "cimati" ljude na takve stvari računajući na neznanje i strah ljudi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu, poštovani Moderatoru,

takvog nekog laičkog razmišljanja sam bio i sam,( s toga i takvo pitanje ), premda sam i uvijek ću biti da se okrutno kazne svi vozači koji su alkoholizirani u prometu pa tako treba i mene. Sada čekam petak kada idem po prometnu pa ću Vas o svemu sve dalje obavijestiti što će možda pomoći i biti edukativno i za druge sudionike u prometu... Hvala i javim se što će biti dalje.

Nikada za volan pod utjecajem alkohola

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl. 199. (alkohol) se nikad ne može dovesti u vezu s čl. 294. (prometna nezgoda), ali neki osiguravatelji u ugovore odmah stavljaju klauzulu da ne pokrivaju štetu ukoliko je osiguranik bio pod utjecajem alkohola, tako da bi trebao proučiti ugovor o osiguranju sa svojom osig. kućom i vidjeti uvijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani, bio sam odsutan neko vrijeme..

Dozvolu sam preuzeo nekoliko dana kasnije nego osam dana i potpisao sam da sam je preuzeo i na pitanje što sada, policajac mi je rekao da se mogu voziti normalno, sve dok ne dobijem poziv za prekršaji sud (čl. 199. tč.10) pa onda kako odluči sud.

Eto sad mogu čekati prekršajni (to je muka velika) pa onda još kad znaš da te čeka od 5000 do 15000 kuna kazne a ne znam iz kojeg ću džepa izvaditi a kredit mi je oko vrata davno, onda imaš tek muke, pa kad dođeš tamo i počne ta silna procedura u sudu, presedne ti i alkohol i hrana i život.

Eto ljudi pa sjedajte za volan pod utjecajem alkohola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija