Jump to content

Crna lista i kredit d.o.o.


mahniti2007

Preporučene objave

Znaci ovako...imam poslovni udjel u d.O.o.

Taj isti d.O.o. trazi kredit od banke, te ga navodno ne moze dobiti jer sam ja na "crnoj listi" (privatno,nema veze sa poslom).E sada mene zanima tko je tu lud? Kakve veze ima privatno s....e sa drustvom kapitala, odnosno d.O.o.?

Tvrtka uredno posluje,naplata je ok,sve 5.Znaci ima li ikakve osnove da banka na osnovu mene i mojih privatnih problema odbije isplatiti kredit tvrtki?

Ja nisam zaposlenik tvrtke,imam iskljucivo poslovni udjel i kao takav sam potpisnik u banci od koje je zatrazen kredit.

Svaka pomoc je dobro dosla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o diskrecijskoj ocjeni i odluci banke koja je po meni sasvim u redu i koju ni na koji način ne možeš pobiti. Tvoji "problemi", pokazatelj su banci da bi iste mogao i imati i u ovoj situaciji, pa su te preventivno otkantali.........

 

 

Pojednostavi stvari i razmišljaj ovako, posudiš od mene 100 nečega, pa mi to ne vratiš, no nakon nekog vremena pojaviš mi se s zahtjevom da ti ponovno posudim 500 nečega jer si sad eto recimo direktor. Kaj misliš, hoću li ti dati novce ili neću?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok,ali ne podizem kredit ja vec d.O.o. koji je po definiciji pravna osoba sa svojim maticnim brojem i samnom kao fizickom osobom u tom smislu nema nikakve veze.

Drugim rijecima,recimo ja sam u nedozvoljenom minusu po svome tekucem racunu 50kn,zbog toga dospijem na crnu listu, i automatski d.O.o. koji vrti 2-3 mil. kuna godisnje ne moze dobiti kredit?

Da sam obrtnik to bih jos i shvatio, ali ovako...netko tu nekoga gadno j..e.

By the way provjerio sam danas u 2 banke kako stoje svari,sto se kredita tice ja sam nevazan,d.O.o. je taj koji mora jamciti povrat kredita kroz mjenice/zaduznice nekretnine i ostalo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako si na crnoj listi, nema sanse da d.O.o. dobije kredit.Gnjavim se godinu dana sa istim problemom i nigdje ne prolazim iako tvrtka stoji dobro i treba 250.000kn,na crnoj listi sam jer bivsi poslodavac nije isplatio 10plaća i kolektivno smo ga tužili..ali...tko te pita za razloge..."crkni magarče dok trava naraste"! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija