Jump to content

Otac želi prodati kuću u kojoj živimo


ANTONELLA123

Preporučene objave

Dobar dan! Imam jedno pitanje. Naime, prijateljica mi živi sa mužem u njegovoj obiteljskoj kući. Kuća je napravljena 80-ih. Njegova majka je umrla 1990. godine , a otac živi već 20-ak godina u Njemačkoj. Oženjen je i tu dolazi jednom godišnje.

u čemu je stvar: kuća je tijekom rata zapaljena i njen muž je, uz pomoć donacija koje su sve glasile na njegovo ime, uspio (mislim 1999. godine, obnoviti kuću koja je bila srušena maltene od temelja. zatim, njih dvoje su prije par mjeseci digli kredit i uložili još znatna sredstva u obnovu kuće (fasada okućnica, unutrašnjost.... ). Napominjem da je donji kat neizgrađen. E sada, tu upada otac sa novom suprugom koji ih istjerava iz kuće (bukvalno- sada žive u njenom stanu koji izdaje studenticama, dok oni ne odu, i prijeti da će prodati kuću i ništa im neće dati. Znači on nije tu ni živio niti je ijedne kune uložio u tu kuću , sve su oni od temelja napravili i sada ih istjerava. Napominjem da je kuća sagrađena dok je on bio u braku sa majkom od gore navedenog momka.

Molim vAS KOME DA SE oni obrate i šta da urade, jer je to zista nečuveno, da li oni mogu promijeniti bravu imaju li to zakosko pravo, pa da ih više ne uznemiravaju, jer ako hoće oni sebi mogu napraviti donji kat (otac mu i žena=. mada oni tu dođu 20-ak dana godišnje. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje prvo:

Navodite da Vasa prijateljica zivi sa svojim muzem u NJEGOVOJ obiteljskoj kuci. Po cemu je ona njegova ?

Da li je provedena ostavinska rasprava nakon smrti njegove majke ?

Sva ostala pitanja slijede nakon odgovora na ovo prethodno pitanje, pa se tek tada mogu razmatrati razlicite varijante vlasnickih prava. :misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provesti OBVEZNO ostavinsku raspravu, te ce se tada utvrditi vlasnistvo njegove pokojne majke, ali i njegov dio nasljedstva koji mu temeljem toga pripada. Tada vise vlasnistvo njegovog oca nece biti 1/1, vec onako kako sud u ostavinskoj raspravi utvrdi, ali ce i njegov dio biti nesumnjiv. Tada se pitanje prodaje kuce nece vise tako lako potezati bez suglasnosti vaseg :kavica: prijatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hitno otici na nadlezni - opcinski sud - i podnijeti zahtjev za pokretanje ostavinske rasprave uz prilaganje smrtovnice njegove majke. Istovremeno podnijeti zahtjev za zabranu raspolaganja imovinom koja je predmet ostavinske rasprave. Mislim da bi Vam bilo :kavica: vrlo pametno angazirati odvjetnika - radi se ipak o velikoj vrijednosti i pitanju egzistencije obitelji vaseg prijatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija