Jump to content

Problemi s najmodavcem


h-ana

Preporučene objave

Ovako.. Upravo sam iselila iz stana u kojem sam stanovala posljednjih pola godine. pri ulasku dala sam kaparu od 350 eura, koje mi namodavac sada ne želi vratiti jer mu nisam obojala cijeli stan. napominjem da sam u stanu bila 6 mjeseci, a ostavila sam ga u identičnom stanju u kakvom je bio dok sam ušla u njega. Potpisali smo ugovor u kojem piše da je prilikom ulaska svježe oličen, a u sljedećoj točki da ga moramo ostaviti kakav je bio. I sad se postavlja pitanje: kakav je smisao nevraćanja kapare, a stan je isti kao i prije 6 mj?

Što mogu poduzeti u vezi toga, u smislu prekršajne prijave ili sl?

Osim toga, nismo bili prijavljeni u stanu, pokušala sam prijaviti poreznoj, oni cijelo vrijeme odugovlače. Mogu li bilo što napraviti po tom pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što se tiče porezne, vaš najmodavac je trebao prijaviti najam poreznoj upravi, te plaćati porez. ukoliko ostvarujete oporezivi dohodak, u vrijeme podnošenja godišnje prijave imate pravo koristiti olakšicu na plaćenu najamninu ukoliko imate ugovor i dokaze o plaćanju, neovisno da li je najmodavac prijavio ugovor poreznoj.

ono što možete napraviti jest prijaviti vašeg najmodavca poreznoj upravi budući nije prijavljivao dohodak od imovine i imovinskih prava. imate besplatan broj telefona 0800-1001 na kojem možete ostaviti svoju prijavu.

to je ono što se tiče porezne uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija