Jump to content

odricanje od nasljedstva


Tonči

Preporučene objave

Otac se odrekao nasljedstva u korist pok. brata, ali mu je brat ostavio (dogovorom bez pismene izjave) svoj dio obiteljske kuće koju moj otac nesmetano koristio 35 godina.Brat je umro ima tri nasljednika koji su poštivali dogovor između brače i izostavili nekretninu iz nasljedstva.Pojedinačno su dali izjavu kod bilježnika da se odriču te nekretnine u korist moga oca. Kako se sad upisati kao vlasnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš otac se nemože upisati kao vlasnik na temelju takovih izjava o odricanju, a nije moguće niti na temelju rješenja o nasljeđivanju iza vašeg strica, jer on ne dolazi pozvan na nasljedstvo iza njega, već su to samo 3 nasljednika kako ste naveli. Predmetnu nekretninu koja se nalazi upisana na imenu vašega strica potrebno je prijaviti u ostavinu, a ako je ista završena onda kao naknadno pronađenu imovinu. Jedan ili sva 3 zakonska nasljednika moraju se prihvatiti nasljedstva i tada nakon što nekretnina bude prenjeta na jednog od njih i provedena u zk odjelu darovanjem ili fiktivnim kupoprodajnim ugovorom vlasništvo prenjeti na vašeg oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Htio bih Vas informirati o mom slučaju nakon dobivanja riješenja o upis vlasništva u zemljišne knjige.Moj otac je upisao vlasništvo.Gruntovnoj sam poslao zahtjev za upis vlasništva i priložio :Ovijerene izjave svih nasljednika da se odriču u moju korist i pravovaljano riješenje ostavinske iza mog pok.brata pošto nasljednici još nisu upisani.Več sam upisan.Moram još srediti sa poreznom! Valjda moram platiti 5% poreza.

Možda če nekom koristiti moje iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija