Jump to content

Nasljeđena nekretnina-prodaja,kupnja nove-porez????


kjuri

Preporučene objave

molim vas da mi netko pomogne.prije manje od dvije godine nasljedila sam stan od 36 kvadrata u kojem sam i stanovala. na nasljeđe sam morala platiti porez od 5% jer nije bio prvi nasljedni red ili koji vec treba biti. iako je to bila moja prva nekretnina. sad bi ja taj stan htjela prodati i kupiti stan vece kvadrature u kojem bi stanovali ja i moja obitelj. tim stanom bi riješili svoje stambeno pitanje. dali imamo pravo na oslobođenje placanja poreza. posto sam na prvi morala platiti i dali se placa kakav porez kad prodajem taj stan za koji je placen porez. molim vas razjasnite mi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bili smo u braku i kad sam nasljedila nekretninu. suprug ne posjeduje nikakve nekretnine, a stan koji zelimo kupiti je povrsine 65 kvadrata. meni je neka logika govorila da ne bi trebali platiti porez na taj drugi stan, ali volim pitati. logika mi je govorila i prvi put kad sam stan nasljedila pa sam svejedno morala platiti porez. puno, puno hvala, a zna li mi tko rec da li postoji ikakav porez da bi ja trebala platiti kod prodaje nasljeđene nekretnine posto nisu prosle ni dvije godine kako stanujemo u njemu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija