Jump to content

Zabrana otuđenja vozila


kekemax

Preporučene objave

Pozdrav,

2006. darovao sam sinu vozilo neregistrirano od 2003. i darovni ugovor ovjerio kod bilježnika. Svi papiri vozila ostali su na mene, jer vozilo nikada nije registrirano na sina, tj. uopće nije registrirano od 2003.

Prije tjedan dana sin je uz moju suglasnost registrirao vozilo na moje ime, s namjerom da sačuvamo bonus što nam iz više razloga, ovdje nevažnih, nije uspjelo.

Danas sam dobio poziv u PUZ, da donesem prometnu dozvolu i knjižicu vozila radi upisa zabrane otuđenja, iako naglašavam da od 2006. nisam vlasnik ja, već moj sin temeljem darovnog ugovora registriranog kod javnog bilježnika.

Pretpostavljam da se radi o nekom mojem starom dugu poreznoj ili ovrsi.

Što mi je činiti, kako bi sin mogao nesmetano registrirati vozilo na svoje ime, jer ja nisam vlasnik, iako dokumenti glase na mene?

 

Unaprijed hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi jeste vlasnik vozila.dokle god se u papirima vozilo vodi na vaše ime vi ste vlasnik. sami ste rekli da je sin UZ VAŠU SUGLASNOST registrirao vozilo NA VAŠE IME.dakle bez obzira na darovni ili kupoprodajni ugovor formalni vlasnik je isključivo osoba na čije ime glase papiri vozila.dvije opcije:ili neka sin ode u PU s darovnim ugovorom u kojem slučaju će se izvršiti prijepis vozila na njegovo ime (i gubite koje već povlastice) ili odnesite prometnu na upis zabrane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

nažalost ni jedno od navedenog nije točno.

U PUZ-u sam bio, potpisao izjavu da vozilo nije moje od 2006. i oni će je dostaviti sudu i bla,bla, lijepo se pozdravismo.

Nakon toga sam na šalteru pokušao izvršiti prijenos vozila na sina, no zabrana otuđenja je već u kompjuteru, i oni ne mogu učiniti ništa dok sa suda, valjda za 2-3 godine, ne stigne brisanje zabrane. To je, dragi moji supatnici, informatizacija i veliki napredak u životima svih nas, e-Hrvatska i slična dobra koja nas čekaju u EU. Sjetite se toga na dan izbora..., i stavite ruke u džepove, za svaki slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sve to što ste naveli je pokazatelj da je RH koliko toliko sređena. Da nije, onda bi upisali novog vlasnika.

 

Napominjem da je promjenu vlasnika OBAVEZNO prijaviti policiji i tko to ne uradi, on je u prekršaju.

 

Ne može se izigravati zakone i onda prozivati državu što nije pogodila iz čarobne kugle kako je prije nekoliko godina netko prodao auto nekom.

 

Inače upis zabrane otuđenja vozila se najčešće vrši zbog ovrhe ili postupka osiguranja neke tražbine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nakon što ste darovali sinu vozilo on je bioo dužan otići u poreznu upravi i policiju i prepisati vozilo na sebe i platiti eventualni porez.

kako je to po vama darovanje kada nekom darujete neku stvar

ali je i dalje vodite na sebe, zakonski svakako nije.

jednostavno zakon je prekršen kada vozilo nakon darovnog ugovora nije prepisano na novog vlasnika i kada je registrirano na starog vlasnika, pa sami ste sebi krivi za zabranu i nemojte za svoje propuste kriviti druge. :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija