Jump to content

Izračun mjesečnog fonda sati


poisonivy

Preporučene objave

Poštovani.

zaposlena sam u općoj bolnici u Sisku kao medicinska sestra. Radim u tri smjene. Za obračun mjesečnog fonda sati, zadužena je glavna sestra na mom odjelu, no nisam sigurna da li ona taj posao obavlja ispravno.

Naime, za rad na blagdan, dobijem dodatak na blagdan, no tih 8 sati oduzima se od mjes. fonda sati, te sam za taj mjesec u "minusu". Idući mj. moram to odraditi, tj. imam dan manje slobodan.

Ako ne radim na blagdan, dobijem ga placen, no nisam u manjku sati.

(Na primjer, mjesec listopad 08, ima 22 radna dana, te 1 blagdan koji pada na radni dan. Ako radim 21 dan i na blagdan, to su sveukupno 22 odrađena dana, odnosno 176 sati.) Meni se za taj mjesec računa da sam odradila 168 sati, te slijedeći mjesec moram odraditi tih 8 sati.

Da li je to ispravno?

Ukoliko se ustanovi da je došlo do pogrešnog obračuna sati, imam li pravo na nadoknadu istih retrogradno.?

Ako nije ispravno, molim vas da mi odgovorite koji način obračun mj. satnice je ispravan i na koji zakon, odn. pravilnik se mogu pozvati.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da proučite vaš kolektivni ugovor : http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/0148.htm , tako da vas ne zakidaju na vašim pravima:

" Rad na blagdan

Članak 59.

 

Za rad u dane blagdana i neradne dane utvrđene Zakonom o blagdanima i neradnim danima te za rad na Uskrs, radnik ima pravo na plaću uvećanu za 150%.

 

Ako radnik na dan blagdana ili neradnog dana utvrđenog zakonom te na Uskrs radi u smjenskom radu u drugoj smjeni ili noću, plaća mu se dodatno uvećava za 10%, odnosno 40% za sate koje je na dan blagdana, neradnih dana, odnosno na Uskrs odradio u drugoj smjeni, odnosno noću.

 

Primjena dodataka iz stavka 1. i 2. ovoga članka isključuje primjenu dodataka iz članka 58. ovoga Ugovora.

 

Sati odrađeni na blagdan, neradni dan u smislu Zakona o blagdanima i neradnim danima i dan Uskrsa ubrajaju se u redovitu mjesečnu satnicu."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija