Jump to content

status drgovoljca


p.lav

Preporučene objave

Zanima me,odnosno tražim bilo čiju pomoĆ za mog prijatelja.naime on treba dokazat Državi svoj status dragovoljca Domovinskog rata.bio je mobiliziran u to vrijeme od kad se priznaje taj status,no kako se to sve vodilo nemože se snaći i NA pravom mjestu ishodovat taj status mada ima sve te dane u D.R.Zanima me/nas kome bi se treblo prvo obratiti od državnih institucija,ili bilo kome da se to riješi, pošto je bio dotični u ratu sve do kraja oslobodjenja RH.pitali već u uredu obrane,ali tamo sjedi čovjek koji POJMA nema STA SE ZBIVALO I KAKO se zbivalo tijekom rata,bivši komunjara koji sam neće/nezna uputit čovjeka na njegova prava,odnosno kako da dokaže svoj staus DRAGOVOLJCA.Molim pomoć od svh koji su upućeni u tu problematiku da pomognu.Hvala unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.2. Pobliže je uređen status dragovoljca iz Domovinskog rata (članak 2. stavak 3. i 4.) – to je hrvatski branitelj koji je u razdoblju od 5. kolovoza 1990. do 15. siječnja 1992. sudjelovao u obrani suvereniteta Republike Hrvatske (1) najmanje 100 dana, ili (2) najmanje 30 dana ako nije imao obvezu sudjelovanja u pričuvnom sastavu ili nije regulirao obvezu služenja vojnog roka primjerice, žene, malodobne osobe, osobe nesposobne za vojnu službu, osobe bez vojnog rasporeda). Važno je napomenuti da se u pogledu određivanja visine mirovine hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji dragovoljci izjednačavaju s pripadnicima gardijskih postrojbi i specijalne policije.

Status hrvatskog branitelja, pa i dragovoljca iz Domovinskog rata, dokazuje se potvrdom Ministarstva obrane, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova (članak 2. stavak 2.).

 

ZOPHBDR N.N. 174/04

 

ne navodiš odkada je mobiliziran.

koliko je proveo u postrojbi.

za status dragovoljca

trebamo 100 dana iz 1991.g i do 15.siječnja 1992.

potvrdu o statusu dragovoljca traži od Ureda za obranu.

podnese zahtjev i navede zapovjednika i par osoba koji su bili sa njime u postrojbi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija