Jump to content

registracija vozila


mladjokt

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

zanima me dali posotji nekakv način registracije vozila koji ima stare YU papire, ali je vlasnik pokojnik, sad ukoliko se nađe potomak ili žena (sumnjam da je i žena živa) dali postoji način i koji je to način da se vozilo registrira? vozilo je proizvedeno cca 1950-tih...

 

hvala na bilokakvom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je nasljednik živ nema nikakvih problema. Nađete ga i nek Vam potpiše da je njegovo. Ako neće tužite ga i sve brzo odradite (vi bi trebali biti pošteni posjednik).

 

Ako ne ide ovako, onda nema druge nego provjeriti s nekim od odltimer klubova kako odraditi to s najmanje bolnom procedurom, a vjerujem da oni imaju iskustva s tim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oldtimeri su oslobođeni homologacijskog postupka. Međutim, kod uvoza takvog vozila starijeg od 30 godina potrebno je od Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo ishoditi izuzeće od provođenja homologacije. U tom zahtjevu trebaju se navesti marka i tip, vrsta vozila, godina proizvodnje i obavezno VIN oznaka (broj šasije), a Zavod će odluku o izuzeću dostaviti vlasniku u roku od osam dana. Davanja su u suštini kao za uvoz polovnih vozila, dakle 50 do 100 posto viši u odnosu na uvoz novih. Važno je napomenuti da se na procijenjenu vrijednost vozila obračunava carina, na to se dodaje trošarina i onda se na taj ukupni iznos obračunava 22 posto PDV-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija