Jump to content

czss-zalba


tajna

Preporučene objave

Molila bi ak tko zna di i kako poslati zalbu za rad czss, stvarno ne znam sto vise raditi, evo neki dan smo ja i jos sadasnji muz bili pozvani na razgovor.Di me je na upit pravnici dal nam moze obrazlozit razlog zbog kojeg smo pozvani,boze moj jedno sasvim realno postavljeno pitanje, dobijem bijesan odgovor da nismo tu radi nje!Odmah sam docekana na bezobrazan nastup od strane pravnice, da bi nastavila sprijetnjama da ona ima ovlasti nama dignuti dijete,i taj prijedlog podnjeti sudu.Situacija je ovaka dijete dijabeticar,sto se tice njega i odgoja i brige sve pet, al sto se tice mene i mog buduceg bivseg katastrofa ....losa komunikacija i bla,bla...kad se vidimo,jedina stvar di se slazemo je pitanje dijeteta.E sad kao ona je zgrozena s time kak mi ni nakon godinu dana nis nismo rijesili i da nam zbog toga salje sudu prijedlog da nam se oduzme roditeljska skrb. Sad pitanje ako ista znate dal ona smije to napravit s obzirom da se o dijetetu vodi kvalitetna skrb, nisam narkic,nit alkos,normalno i kvalitetno brinem il brinemo o dijetetu,imam normalan posao.....da neduljim, i dal se mogu negdje zalit na nju, njezin nacin ophodenja, rada, i njenih prijetnji, jer zena nam je ucinila pakao od zivota.Znam i boze moj mislim da je normalno i u normalnim brakovima da dode do lose komunikaciji, il do dizanja glasa, al nama koji smo pod lupom czss-a jos pod stresom i strahom od gubitka djeteta da se ovak prijeti!Oprostite ak zvucim suludo al stvarno ne znam sta raditi, ima li tko savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na rad CZSS,odnosno njegovih radnika, možete uputiti predstavku nadležnom Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi – Upravi za socijalnu skrb (ul.Ksaver 200 A,Zagreb).

 

Također je moguće temeljem čl.143,st.2 Zakona o socijalnoj skrbi tražiti od ravnatelja CZZS izuzeće pojedinog radnika.

 

O istovremenom izuzeću ravnatelja i radnika CZSS odlučuje Ministarstvo zdravstava i socijalne skrbi (čl.143.st.1.Zakona o soc.skrbi)

 

To što vam govori tzv.pravnica CZSS,a odnosi se na lišavanje roditeljske skrbi nema nikakvu zakonsku podlogu,prema čl.114.Obiteljskog zakona,posebno što vi ističete da se adekvatno skrbite za dijete,da s bivšim suprugom imate po tom pitanju dobru kominikaciju.

Roditeljske skrbi se lišava onaj roditelj/roditelji koji grubo krši roditeljsku odgovornost,prava i dužnosti.

Ako ste vi sada u postupku brakorazvoda,normalno je da između vas i vašeg supruga postoji određana napetost i neslaganje.

Bitno je da se vi (oboje) i u ovom trenutku adekavatno i zajedno skrbite za svoje dijete.

Sve ostalo,sam razvod i sve što je vezano uz to, razriješit će se u samom sudskom postupku.

CZSS ionako u tome nema ( na sreću) veću ulogu,osim one koje mora obaviti u postupku poredovanja prije razvoda braka, a njihov nalaz i mišljenje sud nije obvezan prihvatiti.

 

Važno je da s ovim budete upoznati i da ne dopustite manipulaciju i zastrašivanje od nestručanjaka ustanove koja se naziva CZSS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na utjesnom odgovoru, recite mi dal moram navesti ista osim ove adrese, mislim imenovati na ikoga il cisto na ovu adresu uputit zalbu,jer nisam naime iz Zg. jer da jesam rado bi razgovor u 4 oka, a za ovakve stvari znam da treba hodat od vrata do vrata,da ne kazem da pocinje igra pin-pong loptice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jednostavno je to napisati.

 

Predstavku obavezno pošaljite kao preporučeno pismo.

 

Uz vaše podatke (ime i prezime i adresu),naslovite predstavku na Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi – Uprava za socijalnu skrb,Ksaver 200A,Zagreb.

Možete dodati da istu šaljete na ruke pomoćnika ministra Dragutina Keserice ili državne tajnice za socijalnu skrb Dorice Nikolić.

Predstavka obično bude uručena nekom od radnika u navedenom ministarstvu.

Oni traže očitovanje CZSS po vašoj predstavci i onda vam dostave odgovor.

To nažalost zna potrajati i koji mjesec.

 

U predstavci kratko i sažeto navedite najbitnije zbog čega se obraćate.

 

Nemojte očekivati od toga previše,ali svakako je dobro da ne dopustite da se netko iživljava nad vama.

Na takvo ponašanje treba regairati,ako ni zbog čega, onda radi toga da se ne ponovi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija