Jump to content

Skrbnik u slučaju nesposobnosti majke


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Budući da otac mog djeteta nema baš nikakvu odgovornost (nije vidio dijete 2 mjeseca)ne bi htjela ni pod koju cijenu da on dobije dijete u slučaju ne daj bože da se meni nešto desi.

 

Zanima me da li postoji mogućnost da se kod odvjetnika napravi neka pismena izjava ili nešto slično da se u slučaju nespsobnosti majke dijete dodijeli baki na skrb? :misli: Znam da bi to trebalo rješavati sudski samo me zanima da li je netko upoznat sa tim i da li se to može napravit.

 

 

Lijep pozdrav

 

*editirala newbie: naslov teme skraćen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo biološki otac vašeg djeteta je samo jedan. Ako on ne plaća alimentaciju za vlastito dijete je sramotno, tužite ga. Vi i otac djeteta skrbnici ste djetetu i trebate o njemu skrbiti zajednički, sporazumno, bez obzira dali živite zajedno. Vama je dijete pretpostavljam povjereno na čuvanje. Roditelj se ne može odreći roditeljske skrbi. (čl.91) Roditeljska skrb se može ograničiti ili oduzeti samo odlukom nadležnih tijela i na način propisan zakonom. Dakle vi niste samohrana majka jer otac vašeg djeteta je živ, a skrb mu nije oduzeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Živjelo dijete s vama ili s ocem- svejedno, sljedeće stoji:

Gringo je napisao:

Roditelj se ne može odreći roditeljske skrbi. (čl.91) Roditeljska skrb se može ograničiti ili oduzeti samo odlukom nadležnih tijela i na način propisan zakonom. Dakle vi niste samohrana majka jer otac vašeg djeteta je živ, a skrb mu nije oduzeta.

 

čl.99

2. Samo jedan roditelj skrbi o djetetu ako je drugi umro, proglašen umrlim, lišen roditeljske skrbi, lišen potpuno poslovne sposobnosti, djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb ili je spriječen.

 

A u "ostalo" spadaju i susreti i druženja maloljetne djece sa roditeljem s kojim ne žive. Inače, 2 mjeseca čekanja i nije pretjerano dugačak rok obzirom na iskustva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija