Jump to content

Žalba na oslobađajuću presudu


Filip_

Preporučene objave

Dobra večer/jutro. Moji problemi su počeli u subotu rano ujutro (02:20) kada sam vozeći auto prelazio raskrižje označeno semaforom i na mene je bočno naletio auto. Oba auta su jako oštećena ali bez težih ozljeda za vozače. Policija je došla na očevid, obadvojica smo puhali alkotest, rezultati 0,00 promila. Iako sam prošao na puno zeleno, drugi vozač je također tvrdio da je imao zeleno svjetlo. Nije bilo svjedoka.

 

Dobio sam poziv za odlazak na prekršajni sud isti dan u 11 sati (vjerojatno zato što je drugi vozač BiH državljanin bez prebivališta koji je u Zagrebu bio samo taj dan?). Protiv obojice je podnesena prijava zbog prekršajnog djela iz čl.59.,st.5. (prolaz na crveno). Sudac nas je obojicu ispitao i nakon toga sučelio. Budući da smo obadvojica potvrdili svoje iskaze, nije bilo svjedoka, a sudac je rekao da se iz priloženih materijalnih dokaza nije mogla utvrditi krivnja; temeljem načela in dubio pro reo smo obadvojica oslobođeni optužbe.

 

Zanima me da li ima smisla podnositi žalbu kad nemam dokaza iako sam vidio da su i sucu bile malo sumnjive neke tvrdnje u izjavi drugog vozača, a prema skici događaja je očita njegova velika brzina. Mogu li realno nešto postići žalbom jer će visoki sud opet razmatrati iste (nedostatne) dokaze, a drugi vozač je ionako već u inozemstvu? I da li gubim prava iz osiguranja ako nema krivca za prometnu???

Očajan sam, pomozite...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od suda više ne možete ništa postići.

 

treba vam broj zelene karte bih vozila. sustavom zelene karte od vašeg osiguravatelja pokušajte izvući što možete izvući. naravno pritom provjerite da li postoji prijavljen štetni događaj naslovljen na vašu policu osiguranja. mišljenja sam da će bih osiguravajuće društvo potpuno odbiti vaš zahtjev, a bih državljanin možda i nešto naplati sa vaše police. morate brzo reagirati.

 

inače sam protivnik semaforiziranih raskrižja jer svaka vucibatina iz kafića ili kladionice može dovesti 5 svjedoka, a pošten vozač na kraju sve plati. pobornik sam kružnih tokova, prometnih znakova i prometnih propisa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravio sam spomenuti da drugo vozilo ima ZG registraciju i vozač ga je posudio od nekog rođaka za vrijeme boravka u Zagrebu.

Zar je stvarno moguće da osiguravajuće društvo potpuno odbije zahtjev kad sam (s moje strane) oslobođen krivnje za prekršaj koji je uzrokovao nesreću, a ipak je drugookrivljenik udario svojim autom u moj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija