Jump to content

Keksi s cimetom - vaše mišljenje


Raulisimo

Preporučene objave

Dakle, ono što me ovih dana zabavlja je slijedece - u keksima s cimetom pojavi se neki otrov. nadlezno tijelo (inspekcija, agencija, netko...) nalozi njihovo povlacenje iz prometa. ali to je proces koji traje neko vrijeme. zasto nadlezno tijelo ne objavi o kojim se keksima radi nego nas izlaze riziku da ih kupimo, pojedemo i otrujemo se? koga se tu stiti - proizvodjace i dobavljace (iskreno, njihov problem kako bi se oporavili od objave da proizvode i dobavljaju otrovne kekse) ili potrosace/gradjane? sto mislite o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavisi koliko je velika "zatrovanost" tih keksa i kolika je opasnost po ljudsko zdravlje.

 

Evo primjera za meditiranje, (naravno da je svaka slicnost iskljucena):

 

U Kini se otkrije da je mlijeko namijenjenom prehrani beba kontaminirano melaminom. kako se otkrije? Izgeda s nekoliko strana. No, slucaj je zanimljiv jer ga je pokrenula i novozelandska kompanija Fonterra koja posjeduje dio akcija u kineskoj tvornici koja proizvodi mlijeko Sanlu.

 

U pocetku se reklo da mlijeko nije nigdje otislo van Kine, onda se sazna (krajem 9. mjeseca) da je otislo u Mongoliju, ali nigdje dalje.

 

No, proslog tjedna se sazna da je dospjelo i u Svicarsku.

A da je vecina zemalja EU povukla iz prodaje bonbone proizvedene u Kini a koji sadrze mlijeko u prahu, koje je isto tako kontaminirano.

 

Zasto bi netko dozvolio da se potrosaci truju? Ne znam zasto, ali je sigurno da to radi ako ne informira, niti povuce proizvod iz prodaje.

 

U slucaju kineskog mlijeka, sredinom 9. mjeseca, prvi ministar Novog Zelanda - Helen Clark - je izjavila da je Fonterra tjednima pokusavala povuci mijeko iz prodaje - no nije uspjevala zbog inertnosti kineskih lokalnih vlasti. No da je ipak, nakon prvog pokusaja da se prikrije "afera" sluzbeni Peking jako brzo reagirao.

 

To naravno, nema veze s "tim" keksima.

A o kojim se keksima radi, gdje ste dobili informaciju, i koji se otrov pojavio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma keksi su bili u prodaji kod nas. proizvodjac je neka svedska firma (al ne znam tko ih dobavlja)...i nase nadlezno tijelo taji informaciju o kojim se keksima radi i kojeg proizvodjaca!!! meni je to nepojmljivo; na taj nacin stiti proizvodjaca i dobavljaca na potencijalno racun svih nas i naseg zdravlja...necuveno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija