Jump to content

molim hitnu pomoć vezano uz sporazumni raskid ugovora o radu.


Fireflower

Preporučene objave

Zamolila bih Vas da mi pomognete savjetom.

Naime, 20.10. mi je rečeno da se moje radno mjesto, citiram, ukida i da se evidencija na kojoj sam radila više neće voditi (iako je zakonom propisana)i da bi mi od utorka 21.10. započeo otkazni rok.

Nekoliko dana ranije kolegica koja također radi na radnom mjestu administratora i kojoj je isticao ugovor na određeno vrijeme je potpisala ugovor na neodređeno a meni je nakon što mi je objavljeno da mi od 21.10. teče otkazni rok rečeno da svoj posao objasnim njoj jer će ga preuzeti.

Budući da još uvijek nisam dobila pismeni otkaz i ne znam do kada mi teče otkazni rok u petak sam, 24.10., pitala hoću li dobiti pismeni otkaz jer bih trebala znati sve te stvari, nakon prvotnog čuđenja kako to još nisam dobila mi je rečeno da ću dobiti i da će to biti sporazumi raskid ugovora o radu ili oni mogu napisati inešto drugo (pretpostavljam otkaz skrivljen s moje strane) uatoč tomu što u godini dana koliko radim nisam dobila nijednu opomenu ili primjedbu na svoj rad.

Što napraviti? Potpisati sporazumni raskid ugovora i izgubiti pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti, inzistirati na poslovno uvjetovanom otkazu ili nešto treće?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija