Samohrana-Petra objavljeno: 28. listopad 2008. objavljeno: 28. listopad 2008. Budući da sam bila prisiljena tražit preko suda da se izda rješenje za plaćanje alimentacije, kako još nije sazvano ročište za saslušanje, zanima me da li sud i sa tim rješenjem za alimentaciju izdaje i rješenje kome se dijete daje na skrb, ili to moram posebno tražit preko suda? Hvala na odgovorima Citiraj
mayyya odgovoreno: 28. listopad 2008. odgovoreno: 28. listopad 2008. Mislim,da prvo mora biti riješeno skrbništvo,pa onda alimentacija.Ako ste bili u braku,to se riješava na sudu,a ako niste u CZSS. Citiraj
Gringo odgovoreno: 29. listopad 2008. odgovoreno: 29. listopad 2008. "Mislim,da prvo mora biti riješeno skrbništvo,pa onda alimentacija.Ako ste bili u braku,to se riješava na sudu,a ako niste u CZSS." ObZ. članak 91. 2. Roditelj se ne može odreći roditeljske skrbi. 3. Roditeljska skrb može se ograničiti ili oduzeti samo odlukom nadležnih tijela iz razloga i na način propisan Zakonom članak 99. 1. Roditelji bez obzira žive li zajedno ili odvojeno ravnopravno, zajednički i sporazumno skrbe o djetetu 2. Samo jedan roditelj skrbi o djetetu ako je drugi umro, proglašen umrlim, lišen roditeljske skrbi, lišen potpuno poslovne sposobnosti, djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb ili je spriječen. Sud će donijeti odluku o povjeravanju djeteta jednom od roditelja, a CZSS daje mišljenje koje nije obvezujuće za sud pa bili vi u braku ili izvanbračnoj zajednici. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.