Jump to content

alkohol - hitno i nejasno..


tamcekk2107

Preporučene objave

ja se ispricavam na ponavljanju teme ali opet nisam razumjela:

 

Prije cca 4 mjeseca zaustavljena sam i napusem 0,52 (uz toleranciju), vozacka oduzeta 8 dana. Prije par dana dobijem prekrsajni nalog 2000 kn + sudski troskovi + 3 mj. zabrane. Obzirom da prije nisam kaznjavana, mislila sam uloziti prigovor pa makar da mi smanje novc. kaznu, i onda sinoc negdje procitam, da ako je kazna do 2000 kn, da je platim u roku 15 dana i u cjelosti, pa mi se ne oduzima vozacka. Nesto sam krivo shvatila ili? Mislim, vise bi mi se isplatilo da dam novac, a zadrzim vozacku, ona mi je potrebnija.. ili barem da dobijem odgodu placanja za mjesec dana, ako vec moram imati zabranu upravljanja? molim nekog strucnog stvarno mi je hitno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

15 dana (od dana pravomoćnosti) je rok u kojem moraš platiti kaznu. Tada pokušaju preko ovrhe naplatiti pare, ako ne uspije ovrha, onda se kazna mijenja u zatvor (300 kuna = 1 dan)

Piši prigovor i nadaj se da će ti smanjiti kaznu, ili piši da ti novčana kazna nije problem ali da ti je vozačka neophodna za posao.....

A za rate se najlakše dogovorit, odi na sud i pitaj na prekršajnom za rate.. Mislim da zakonski ide i do godinu dana (znači na max 12 rata, tako sam barem pročitao negdje u zakonu..)

 

ako platiš kaznu u cijelosti u roku, svejedno ostaješ bez vozačke.. jedno nema veze sa drugim..

:vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija