Jump to content

poslodavac traži prekid porodnog dopusta


hipp

Preporučene objave

Porodni dopust drugih šest mjeseci istječe mi za mjesec i pol dana. I imam pravo i na godišnji odmor za ovu godinu. Zbog promjene radnog mjesta nakon povratka s porodnog dopusta poslodavac taži da se zbog organizacije posla vratim ranije s porodnog dopusta i da ne koristim godišnji odmor. Ima li to pravo zahtijevati od mene, radi se o državnoj ustanovi? Na što se mogu pozvati ako ne želim učiniti što traže od mene iako želim novo radno mjesto?

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac u skladu s kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu, ugovorom o radu i Zakonom o radu. Pri utvrđivanju rasporeda korištenja godišnjeg odmora moraju se uzeti u obzir potrebe organizacije rada, što dakle znači da vaš poslodavac ima mogućnost tražiti od vas da se vratite na posao po isteku rodiljnog dopusta ali isto tako vi imate pravo godišnji iskoristiti do 30. lipnja iduće godine što vam isti ne može uskratiti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija