Jump to content

Uvoz motora


munjeni

Preporučene objave

Evo našao sam motor u Italiji po cijeni od 2000e 2002 god,i zanima me ako mi netko može ukratko napisati (puno bi značilo)koliko i kako se plaća porez i carina na motor,koji je inače proizveden u Japanu,znači koliko bi me još otprilike sve na to došlo novca kada bih osobno motor kupio u koncesionara i može li se sa njim od Ankone na Trajekt za Split kad se sve to plati i koje papire moram imati od njih i di se prijavljivam u Hrvatskoj ili kako?Molim pomoć. :place::place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo ugasi tu pucaljku! Oš nekoga ubit?:-D

 

Evo linka na obračun carine i "pedeveja" OBRAČUN

 

Daklem, motor ne smije bit stariji od 7 godina, treba imat račun i papire od motorčeka, bez obzira na računček davanja će izračunat ma katalošku vrijednost, carina je 8%, pdv 22, carina se obračunava na katalošku vrijednost, pdv se obračunava na katalošku vrijednost i carinu...i još teba ukalkulirati troškove špeditera. E da,, i zaboravih spomenuti da se plaća i posebni porez...PROČITAJ OVDJE

 

NAjbolje će biti da nazovete u najbližu carinsku ispostavu ili nekog otpremnika koji imaju svježe informacije o ventualnim "novim potrebama".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne radi onaj link "obračun",nego znači jeli točno to sa porezom i carinom,jer neko mi reče da nije isto kao i za auta,pa sad :misli::misli: ,a ako je onako bilo bi Ok,samo mi reci još ako ja znači osobno idem i to tamo uzmem(račun ovo ono sve )i krećem,recimo na trajekt Ancona-Split,gdje plaćam carinu porez,špeditera i to? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, sad valjda u Splitu.

Zapravo, motor treba svakako prijavit na graničnoj crti (preko špeditera koji će sasvim sigurno odmah naplatiti svoju uslugu i pristojbe koje se plaćaju pri sastavljanju JCD-a), a onda Vas mogu uputiti u carinsku ispostavu koja će vam biti najbliža po mjestu stanovanja.

 

DA ne bi bilo "Nisam ti se tugo nadala..." poslušajte savjet, i kad se odlučite za kupnju motora, odnosno kad otprilike utvrdite s punom sigunošću što namjeravate kupiti (zemlja porijekla, kubikaža i druge karakteristike koje imaju utjecaj na procjenu i na svrstavanje motocikla po Carinskoj tarifi) idite u neku špeditersku kuću i nek Vam naprave simulaciju procjene i svih davanja (onih na graničnoj crti i u robnoj ispostavi). U najboljem slučaju, špediterska kuća (ili kako se to lijepo zove međunarodni otpremnik, organizirat će za vas sve te poslove jer ih sami ionako ne možete obaviti.

I da ne zaboravite motorček odjaviti i izvozno ocariniti u Italiji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija