Jump to content

Putovnica


Daisy24

Preporučene objave

Molim odgovor na slijedeće pitanje: živim sa malodobnim sinom čiji otac uopće ne pita za dijete, niti kontaktira s njim, niti plaća alimentaciju, uglavnom sam se isključio iz zajedničke skrbi o djetetu. Namjeravam sinu napraviti putovnicu, pa me zanima da li ću imati problema kod podizanja, jer navodno u takvim slučajevima kad djeca žive s jednim roditeljem, onaj koji predaje zahtjev za putovnicu ne može je i podići, već to mora učiniti onaj drugi.Znam na kojoj adresi živi nesavjesni otac, no on se jednostavno oglušuje na razne pozive CZSS i drugih ustanova vezano za zajedničko dijete, pa vjerujem da bi se i na ovo tek oglušio, samo da mi napakosti. Ima li šanse da sama podignem putovnicu jer mi se ne da izdvajati nemali iznos za tu svrhu, pa da me netko poslije ucjenjuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

copy/paste sa stranice MUP-a:

 

Ako su roditelji razvedeni zahtjev za izdavanje putne isprave za maloljetnu osobu i preuzimanje izdane putne isprave može obaviti samo roditelj koji predoči odluku nadležnog suda kojom mu je dijete povjereno na čuvanje i odgoj. Također, u slučaju da jedan od roditelja prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje putne isprave za maloljetnu osobu predoči odluku nadležnog suda po kojoj je drugi roditelj lišen roditeljske skrbi, roditelj koji je lišen roditeljske skrbi ne može preuzeti izdanu putnu ispravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija