BrankicaB objavljeno: 16. studeni 2008. objavljeno: 16. studeni 2008. trenutno sam na porodiljnom dopustu,koji istiće 04.01.2009. prijavljena sam na neodređeno ali firma je zatvorena nakon što sam ja otišla naporodiljni,nitko me nije o tome obavjestio to sa slučajno saznala,imala sam problema s poslodavcem nije mi isplatio zadnju plaču i nije mi htio dati potrebne papire za bolovanje pa sam umjesto pune plače dobivala samo 800kn bolovanja zbog komplikacija u trudnoći,i minimalan iznos porodiljnog od 1663kn,što je stvarno premalo kad zbrojiš da od toga treba živjet dijete i majka. pošto mog poslodavca više nema na toj adresi i on se nejavlja mene zanima kome se trebam žalit da dobijem radnu knjižicu jer s ovim da neću dobit plaću sam se pomirila,,i dal je moguće da ta tužba ili zahtjev budu besplatni jer ja stvarno nemam od kud plačati odvjetnike.. Citiraj
ultra odgovoreno: 16. studeni 2008. odgovoreno: 16. studeni 2008. Otiđite u državni inspektorat-inspekciju rada u Vašem mjestu i prijavite da Vam poslodavac nije dostavio radnu knjižicu,odluku o otkazu,odjavu sa mirovinskog i zdravstvenog,PK karticu; niti Vas je obavijestio da dođete po navedeno, mada je njegova zakonska obveza da to učini. Tužba koju radite putem inspektorata rada je besplatna. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.