p-jovo objavljeno: 17. studeni 2008. objavljeno: 17. studeni 2008. prije punih je 12 godina kupljen udjel u trgovačkom društvu. Ugovor nije potpisan kod javnog bilježnika.Nije bilo "solmizacije" ako je ona kod tih poslova uopče i potrebna.Nije bilo niti izmjene u sudskom registru.Dakle ukupna je kupoprodaja izvedena na razini potpisanog ugovora. Igrom se slučaja ugovor zagubio svo to vrijeme a kupac nije imao interesa pripisati si udjel pa ga nije od dotičnog prodavatelja niti tražio. Kako je došlo do izmjene situacije kupac bi možda imao interesa ući u vlasništvo udjela. Zanima me jeli to moguće budući da je prošlo dosta vremena (12 g) od kupoprodaje. Uz to prodavatelj je kroz ovo vrijeme i prisvajao i gubio udjele te je na kraju sveukupno ustupio trećoj osobi i sada on više nije vlasnik nikakvog postotka sveukupnog vlasništva u društvu. molim što hitniji odgovor... Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 23. studeni 2008. odgovoreno: 23. studeni 2008. Nastupili su svi mogući zastarni rokovi, pa kupac nije zaštićen ničim jer u slučaju tužbe dovoljno je da tuženik kaže "ulažem prigovor zatsare" i parnica je izgubljena Citiraj
p-jovo odgovoreno: 27. studeni 2008. Autor odgovoreno: 27. studeni 2008. full ste mi razjasnili bitnu stvar. Ako kako mogu pomoći u drugim segmentima (prijem i distribucija signala, rad sa bazama sql...klimatizacija, marketing ili slično) na raspolaganju sam vam... Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 29. studeni 2008. odgovoreno: 29. studeni 2008. Zasada smo klimatizirani na sloidan način, ali ako nam zatreba nešto glede toga i drugih stvari, nećemo okljevati pitati Citiraj
notarica odgovoreno: 2. prosinac 2008. odgovoreno: 2. prosinac 2008. Za ugovore o prijenosu poslovnog udjela iliti "kupoprodaji firme", potrebno je da budu barem solemnizirani, te obvezno prijavljeni u sudski registar. Bez toga ugovor nije valjan, niti provediv. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.