Jump to content

grad prisvaja zemljište


dimi

Preporučene objave

bok ljudi ,kupio sam stan 1993 u kuči gdje nas ima sve ukupno tri stanara ,imamo i dvorište od 500m2 koje glasi na opčinski fond za stanbenu izgradnju.Sad nam grad želi uzeti tu zemlju i želi napraviti parking.Neznam kaj napraviti ili koga tužiti.Jedan od vlasnika ima na tom dijelu terasu od svog kafiča.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebno je odmah utvrditi zemljište koje je nužno za redovnu uporabu zgrade u kojoj se nalaze stanovi odnosno provesti postupak sjedinjenja zgrade i zemljišta. uU tom postupku će se utvrditi točno koje zemljište pripada vašoj zgradi. Nakon ovoga postupka koji obavljaju stručnjaci i tijela uprave upisuje se u zemljišne knjige vlasništvo ovako određenog pripadajućeg zemljišta na sve vlasnike posebnih dijelova zgrade pa i vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pročitan je vaš upit, ali nemogu vam pomoći drugačije nego je već navedeno. Postupak utvrđivanja zemljišta je neizbježan ma o kome se radilo i bez obzira na interese i zainteresirane. Probajte otići u Ured za graditeljstvo....pa se posavjetovati o potrebnoj dokumentaciji i čestici na kojoj se nekretnina nalazi. Moguće da je netko od susjeda ovakav postupak već proveo pa pogledaje i katastarske planove, posjedovno i vlasničko sranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija