Jump to content

promjena u skrbništvu


lara32

Preporučene objave

Razvela sam se prije godinu dana i tada je nase četvoro godisnje dijete pripalo meni, s tim da on ima pravo dva puta sedmicno da ga vida, i svaki drugi vikend subotu ujutro i nedjelju popodne, jer u tom trenutku nije imao uvjete da dijete spava kod njega. Nedavno mi je rekao da mu se stanje popravilo i da namjerava kupit stan te da bi htio da dijete prespava koji put kod njega. S obzirom da je otisao od mene i djeteta kad je djetetu bilo godinu dana, te da dijete nigdje nije spavalo osim u svom krevetu s menom, a s obzirom da je moj bivsi jako neodgovorna osoba (u smislu dolazenja po dijete i vidanja onda kad mu je sud odredio, jer on zna po mjesec dana nevidit dijete, a ja moram za svaki vikend koji je njegov njega pitat da li ce on doc i izvest svoje dijete vani) mene zanima kako to zakonski ide. Nebi zelila na svoju ruku i s nekim dogovorom s njim to odredit, vec bi htjela da to sud odredi, jer u protivnom ce se dogoditi da ce on traziti u danima kad njemu odgovara, te ako njemu padne na pamet srijeda a ja mu recem ne, onda ce bit dizanja noseva i nepricanja itd. Pa me zanima kakva je procedura za ponovno na sud.

A ja bi jednostavno htjela imat nekakav red, jer to je za cijeli zivot, a nezelim svoje vrijeme podredivat njegovim potrebama ( bivseg)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebno je pokrenuti izvanparnični sudski postupak kako bi se odredio novi način susreta i druženja djeteta i oca.

 

Postupak se pokreće prijedlogom nadležnom općinskom sudu.

 

Tokom postupka sud će saslušati stranke,te će zatražiti mišljenje nadležnog CZSS o novom načinu susreta i druženja djeteta i rodotitelja s kojim dijete ne živi nakon razvoda braka,a po potrebi izvesti i druge dokaze koji će dovesti do konačne odluke.

Mišljenje CZSS nije obvezujuće za konačnu odluku suda.

 

Susreti i druženja djeteta s roditeljem s kojim ne živi su prvenstveno pravo djeteta i određuju se na način koji će najviše odgovarati djetetu u određenom trenutku.

Svako nepridržavanje sudske odluke o suretima i druženjima s djetetom prestavlja kršenje prava djeteta i postupanje protiv njegove dobrobiti bez obzira koji roditelj svojim ponašanjem do toga dovodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ispravno postupate što se susreta i druženjea s tatom tiče. Tata neka podnese prijedlog Općinskom sudu za nove kontakte koje se mogu uz vašu suglasnost promjeniti. Ne mojte dozvoliti da dođe jedan dan i "zaboravi" ga Vratiti ili produži još 1/2 dana u svakom slučaju neuredno viđanje jer ni vi, ni dijete nema reda. U slučaju bilo kakvih nesporazuma Vas štiti presuda i dijete sutra neće tražiti krivca (mama ili tata)već "tako je zakon odredio i oboje me jednako vole i žele" Danas je najvažnije biti voljen, željen i prihavćen!

Kada ste jednom dobili skrbništvo nad djetetom teško vam ga može netko oduzeti, baš ako ste psihički bolesni, krajnje neodgovorni, ne moralni...

Ustrajte u svojim nastojanjima, osmjeh na lice stavite i najbolja i najljepša ste mama svom sinu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija