Jump to content

neoprezno otvaranje vrata


kuki07

Preporučene objave

Imao sam prometnu nesreću u kojoj je putnik iz mog zaustavljenog automobila neoprezno otvorio zadnja lijeva vrata na koja je naletio motociklist koji je vršio radnju obilaženja sa lijeve strane mog automobila. te je tom prilikom isti zadobilo lake tjelesne ozljede. Molim vas da mi odgovorite tko je odgovoran za navedenu prometnu nesreću, jer po starom ZSPC-a prijava je išla onoj osobi koja je otvoirila vrata, dok to u novom ZSPC-a nema već se spominje samo kazna za vozača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba iz stavka 3 može biti i putnik. Očekujte da će se sa vaše police osiguranja naplatiti šteta trećoj osobi.

 

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 164.

(1) Za vrijeme kretanja, u vozilo se ne smije uskakati, iskakati, otvarati vrata, naginjati se izvan vozila i voziti se na vanjskim dijelovima vozila ili na traktorskim priključcima.

(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Znam slučaj od ljetos kad je suvozač otvorio vrata na autu i na vrata naletio skuteraš koji ga je obilazio sa desne strane (između ivičnjaka i auta), dobili su podjeljenu odgovornost, odnosno sa police osiguranja skuteraša se vozaču auta namirilo 80% štete na autu, a skuterašu sa police vozača auta 20% za njegovu štetu, ali tu se radilo da se vozilo ne smije obilaziti sa desne strane, a suvozač nije provjerio da može sigurno otvoriti vrata.

Ovdje se radi samo o tome da putnik nije provjerio da sigurno može otvoriti vrata, a motorist je uredno obilazio sa ljeve strane

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija