Jump to content

placanje pricuve


zzz_zzz

Preporučene objave

Dakle, situacija je sljedeca,

 

zivim sam u stanu kojeg je moj otac kupio ima par godina jer studiram izvan mjesta prebivalista svojih roditelja.

Kako su mi roditelji placali redovito struju i telefon,a ja samo rezije(vodu,rasvjetu i lift) ja se nisam previse brinuo o racunima. Međutim danas sam se sokirao kad mi je stiglo rjesenje o ovrsi zbog neplacenog doprinosa za sredstva zajednicke pricuve.

Uglavnom navodi se da određena firma na temelju kolektivnog ugovora sa stanarima u ime stanara provodi ovrhu na temelju vjerodostojne isprave. Predpostavljam da se pozivaju na taj famozni ugovor sa stanarima, kojeg nikad nisam vidio...

E, o cemu se radi, trazbina je nesto preko 5000 kn, sto naravno nisam u stanju tek tako platiti, nadalje, najstariji zaostatak potjece jos iz IX.2005. a traze sve zaostatke do IV.2008.

Moje je pitanje dakle, kako moram postupiti da bi se zalio na ovrhu (jer ne zelim da mi sutra netko pokuca na vrata i nosi kompjuter iz stana) i jesam li duzan sve zaostatke platiti ili samo one koje su nastale u xy vremenskom razdoblju.

Isto tako bi me zanimalo, ako se tereti moga oca za placanje tog iznosa, a ja stanujem u njegovome stanu, dali su oni uopce ovlasteni (kako navode) traziti pokretnine iz njegovoga stana u kojemu ja zivim. Naravno da je sasvim svejedno nad kim ce nakraju izvrsiti ovrhu jer ocu i meni dode na isto samo je situacija takva da ce mi do oca teze doc pa bi time dobio na vremenu da i platim ono sto moram.

Eto ljudi, ako bi mi netko mogao dat odgovore na ova pitanja bio bi mu jako zahvalan (pf... moram se vise uhvatit to građansko pravo ucit) 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Plaćanje pričuve hm, to ti je namet koji nakon 12 godina primjene još nije istesan /usaglašen/ i ujednačen u državi. Ja neplaćem pričuvu za stan od 2002 godine. Dosad sam od upravitelja /ovi moji su samozvani, ili takozvani/ ne prinudnog već izabrani po sistemu i "mrtvi glasuju", i to bi se moglo podnijeti da oni /upravitelji/ ispunjavaju svoju obavezu iz ZoV i drugim stvarima - čl.387.Dva sudska spora su rješena u moju korist, treći je u tjeku. Sudski spor je jako zamoran u odnosu na visinu mjesečne pričuve.Međutim nesmije se zanemariti već se boriti. Pričuva je isto što i Vaš novac u novčaniku.

PRIČUVA SE MORA PLAĆATI, to je naš novac gdje mi suvlasnici odlučujemo o trošenu istog u skladu sa Zakonom i Uredbom vlade iz 1997 god. Upravitelj je nalogoprimac koji obavlja poslove za suvlasnike u zgradi, gdje je i prikupljanje pričuve na zaseban račun vaše zgrade. Međutim mnogi se suvlasnici, što iz neznanja, a što iz ???. neaktivni da zaštite i traže da se taj novac troši racionalno i domaćinski, te da upravitelj podnosi financisko izvješće svake godine do 30. svibnja svakom suvlasniku. Suvlasnici trebaju prihvatiti ili odbiti isto. Suvlasnik je onaj ko je upisan u Vlasničkom listu, a ne ko stanuje- koristi stan. Od oca trebate punomoć i koristiti svoje pravo i ispunjavati obaveze u upravi suvlasnika vaše zgrade. Za sad toliko, ako je pomoglo u učenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija