Jump to content

Pravo na godisnji (vjezbenik)


Kikoslav

Preporučene objave

Činjenica da ste zaposleni kao vježbenik nije od utjecaja za ostvarivanje prava na god. odmor već samo rok od 6 mj. kojeg navodite. Nadalje, vi po čl. 51. Zakona o radu ostvarujete pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora, znači ukupan broj dana punog god. odmora na koje biste ostvarivali pravo podijelite s 12, te dobiveni broj pomnožite s brojem mjeseci koje ste proveli u radu i to je alikvotni dio vašeg godišnjeg odmora.

Pravo na puni godišnji steći ćete nakon šest mjeseci rada, znači u 2009. godini, a njega ćete moći koristiti do 30. lipnja 2010. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mislim da ćete neiskorištavanjem alikvotnog dijela izgubiti pravo ni isto, dapače steći ćete pravo na puni godišnji odmor. Alikvotni dio ne propada već se inkorporira u pravo na puni godišnji odmor. U slučaju da vam prestaje radni odnos (a čini mi se da kod vas to nije) treblo bi vam omogućiti korištenje istog prije prestanka radnog odnosa. Ovako će vam dobro doći u slučaju kolektivnog godišnjeg odmora za nadolazeće praznike ili za neke vaše potrebe, ali vam neće propasti već ćete ostavriti pravo na puni godišnji, znači ako ste iskoristili alikvotni dio puni godišnji se jednostavno umanjuje za broj iskorištenih dana, a ostatak koristite do zakonskog roka - 30. lipnja iduće godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija