Jump to content

promjena prezimena,help!


leilany

Preporučene objave

Unaprijed se ispričavam što ću malo razvući pitanje...Dakle,need help.. Naime,zanima me kako promijeniti prezime u ovom slučaj.Mog dečka je otac ostavio tj. njegovu majku je napustio dok je još bila trudna s njime,nakon očevog odlaska i nedugo zatim njegovog rođenja majka i on zadržali su njegovo prezime dok se ona nakon 5 godina nije opet preudala i uzela prezime svog novog muža..no sinu (mojem dečku)je ostalo prezime od oca,pošto ga novi muž njegove majke nije posvojio..sada nakon 25 godina on bi želio promjeniti svoje przime,zanima nas što točno mora učiniti,s kojim dokimentima i kome se obratiti,i uz to zanima ga da li je moguče da uzme djevojačko prezime od svoje majke.. Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći.. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak promjene osobnog imena propisan je Zakonom o osobnom imenu ("Narodne novine", broj: 69/92) temeljem kojeg osobe na vlastiti zahtjev pokreću postupak promjene osobnog imena.

 

Stranka koja želi promijeniti osobno ime dužna je uz zahtjev priložiti izvadak iz matice rođenih, domovnicu, vjenčani list ako je u braku, te rodne listove i domovnicu za djecu ( maloljetnu) kao i druge dokaze po potrebi, te obrazložiti svoj zahtjev

 

O zahtjevu za promjenu osobnog imena rješava općinski organ uprave nadležan za opću upravu u mjestu prebivališta podnositelja zahtjeva.

 

Ovdje možete vidjeti i preuzeti Zakon o osobnom imenu:

 

http://www.zakon.hr/zakonDetails.htm;jsessionid=E57F59050F4AB7B2BE8FCE9EDE954812?id=43

 

Obratite pažnju na čl.2.,čl. 6.,čl.7.,čl.8.,čl 9 i čl. 10.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija