Jump to content

Sukob interesa


mg0901

Preporučene objave

Prije godinu dana sam tužio grad za naknadu štete.Bilo je oko sedam ročišta.Grad je svako malo otkazivao punomoći svojim odvjetnicima.Međutim danas na zakazanom ročištu sam obavjestio sud da sam u sukobu interesa sa opunomoćenikom tuženog.Sud mi nije uvažio moju primjedbu niti je ušla u zapisnik suda.Činjenica jest da me je baš taj pravnik zastupao kao klijenta u brakorazvodnoj parnici prije deset godina.Činjenica jest da sam bio upravo njegov klijent.Smatram da opunomoćenik ne bi smjeo zastupati grad jer je u sukobu interesa sa mnom tj. tužiteljem.Zastupam sam sebe.Da li sam upravu i što mi je raditi.Sutkinja je se jednostavno oglušila na moju primjedbu.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem s s Rubensom, to što je on vas zastupao prije 10 god( i tada znao o vama onoliko koliko mu je bilo potrebno za postupak) nema nikakve veze s tim što je on danas opunomoćenik suprotne strane u skroz dr. slučaju. I naravno da se sutkinja oglušila, jer ne možete vi tražiti izuzeće odvjetnika( kao suca) on je opunomoćenik svoje stranke i samo mu ona može otkazati punomoć.

Zamislite :misli: tako odvjetnik koji radi u nekom malom mjestu gdje poznaje i gdje je zastupao većinu stanovnika dođe na sud a njemu suprotna strana kaže: e pa ne može on zastupati Matu zastupa je mene prije 5 godina,.. ne može on zastupati Juru jer mu je babu zastupao prije 2 godine itd. Razmislite malo po vašem razmišljanju, u to slučaju čovjek bi mogao zatvorit advokaturu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s dosadašnjim odgovorima u smislu kakva bi mogla biti konačna odluka suda za ovakav zahtjev stranke jer doista stranka očito nije ni iznijela činjenice koje bi priječile predmetno zastupanje.

Međutim, problem uopće ne vidim u tome, već u činjenici da je stranka nešto iskazivala i to konkretno predlagala/zahtjevala ili već što i tražila da to uđe u zapisnik vjerojatno na nekoj od održanih glavnih rasprava, ali to nikako da uopće uđe u zapisnik, a kamo li da je sud o tome odlučivao.

Dakle, postavlja se pitanje što preostaje stranci kad je sud "ne doživljava".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija