Jump to content

što mi je činiti


buducnost

Preporučene objave

...bio sam na vještačenju sa djecom kod sud.vještaka psihologa...njegov nalaz i mišljenje je da bi djeca trebala živjeti sa majkom zbog dobi djece(5,5 i 3,5god.)da im je majka potrebnija za psihički razvoj...unatoč činjenici što je napisao da su do sada djeca zadovoljena u svakom pogledu i da ja i supruga imamo iste psihičke sposobnosti...sve nam je naveo isto sem da je ona kroz razgovor sa njim dosta emocionalno reagirala dok ja nisam baš ispoljavao emocije-jedina rtazlika tu-...djeca žive sa mnom-ja imam privremeno rješenje da se meni povjeravaju na njegu,čuvanje i odgoj....e sada me zanima zna li netko kako mogu pobiti njegov nalaz i mišljenje jer očigledno da se radi naklonosti prema majci-farizirao ju je-...jel se uvažava da ja odvedem dijecu psihologu i ispričam situaciju i da mi da psiholog(znači dječji psiholog)svoj nalaz i mišljenje...dal mogu tim nalazom postići željeni rezultat...dal će ga sud uzeti u obzir...ako je netko slično prošao ili shvaća moju situaciju....molim da mi javi,...zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko niste zadovoljni nalazom sudskog vještaka- kliničkog psihologa,podnesite prigovor na isto u obliku podneska sudu na broj predmeta,a također i na sudskom ročištu iskažite nezadovoljstvo provedenim vještačenjem i u daljnjem postupku tražite dodatno vještačenje,odnosno supervještačenje.

 

Ako sud prihvati vaš prigovor i odredi novo vještačenje,troškove takvog vještačenja ćete sami snositi.

 

Također je moguće da tražite od suda da pozove sudskog vještaka na ročište kako bi dodatno obrazložio svoje mišljenje,pri čemu vi osobno kao i vaš odvjetnik možete postavljati pitanja vještaku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem gosp.CANIS na odgovoru,ali ima jedna najasnoća u svezi SUPERVJEŠTAČENJA,jel se to obavlja kod istog tog što je rasdio vještačenje ili postoji mogućnost da izaberem nekoga drugoga ili da sud mi predloži nekog drugog s obzirom da se kod ovoga radilo očigledno o naklonjenosti prema ženskom polu ili "mitu"...

i zanima me jedna jako važna informacija;DAL JE OPRAVDANO SA MED.ZNANOSTI IZJAVA PSIHOLOGA:"MAJKA JE KLJUČNA FIGURA ZA ADEKVATAN PSIHOLOŠKI RAZVOJ DJECE PREDŠKOLSKE DOBI"

kako mogu pobiti tu njegovu"seksističku izjavu",ako neko zna neku literaturu s gledišta psihologije koja daje do znanja da ta tvrdnja nije istinita-molim lijepo da mi predloži autora i naziv literature...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potražite na internetu najnovija istraživanja na tu temu znanstvenice i profesorice pedijatrije sa University of Maryland Maureen Black čija istraživanja idu u prilog tome da očevi imaju podjednaku pa i jedinstvenu ulogu u dječjem odgoju i razvoju, dakle roditeljske uloge su ravnopravne i jednako važne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da bi upravo zbog izkazane tvrdnje sudskog vještaka koja ima podlogu u klasičnom freudističkom pristupu psihoseksualnom razvoju djeteta i moglo bi se reći gruboj podjeli uloge roditelja različitog spola u određenim fazama razvoja djeteta ,a na čemu izgleda sudski vještak temelji svoje mišljenje,trebali zatražiti novo vještačenje.

Novo vještačenje ne može provoditi isti sudski vještak.

Sud bi trebao odrediti ustanovu u kojoj bi se trebalo provesti novo vještačenje,a vama odrediti novčani iznos koji ste dužni predujmiti za takvo vještačenje.

 

Unatoč nespornoj zasluzi Freuda u osvjetlajvanju psihoseksualnog razvoja djeteta i utvrđene uloge roditelja različitog spola u pojedinim fazama koja su imala svoje temelje i povezanost s vremenom u kojem su nastala i na stupnju razvoja znanosti koja je u tom trenutku postojala, novija istraživanja pokazuju daleko suptilnije i preciznije ulogu roditelja u djetetovom psihoseksualnogm razvoju i odrastanju.

 

Prvenstveno tu mislim na istraživanja koja ukazuju na ulogu roditelja muškog spola koja ukazuju da ako posjeduju adekavatne roditeljske kapacitete ,spol nije ograničavajući faktor u pružanju djetetu neophodnog odgoja za zdrav razvoj i odrastanje u ličnost sposobnu za kasniji samostalan život.

 

Neke informacije možete saznazi putem ovih linkova iako je litertura o tome obimna,a najvećim djelom nije dostupna putem interneta.

 

http://free-bj.t-com.hr/savjeti/FREUD/body_freud.html

 

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/757/

 

http://www.otac.ba/index.cfm?WebScr=nurture

 

http://andjeli-cuvari.com/ulogaoca.html

 

U slučaju kojeg vi iznosite ne radi se o potpunom fizičkom odvajanju djeteta od jednog roditelja,već se radi o klasičnom stanju razvoda braka po kojem djete nastavlja živjeti s jednim roditeljem uz zajedničku roditeljsku skrb.

Dakle,oba roditelja su i dalje prisutna u životu djeteta i djete nikako ne bi trebalo biti uskraćeno za ono što bi mu se i inače pružilo da do razvoda nije došlo.

Međutim zbog specifičnosti situacije potrebno je da dijete nastavi živjeti s jednim roditeljem uz susrete i druženje s drugim roditeljem koji mogu biti toliko učestali (što se može istaknuti i u sudskoj odluci) da takva djeca borave više s roditeljem s kojim ne žive nego neka druga djeca koja naizgled žive u sređenoj obiteljskoj zajednici ali su roditelji toliko okupirani svojim poslovima da gotovo nemaju vremena za djecu.

Mišljenja sam da sudski vještak nije imao na umu ovo prije navedeno,već da isti razumje i smatra da rastva braka predstavlja potpuno odvajanje djeteta od jednog roditelja,pa bi bilo poželjno prigovoriti i u tom smilslu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija