Jump to content

Nagodba velikih firmi s građanima


anonimno

Preporučene objave

Što mislite o prijedlogu ministrice pravosuđa velikim tvrtkama da se nagode s građanima koji im duguju za neplačene račune i s kojima su u sporu? Nagodba bi osigurala da gradjani podmire svoja dugovanja, a da im se oproste kamate i sudski troškovi. Ima li za to šanse? Mislite li da bi tako velike firme prije došle do svojih novaca ili im se više isplati tjerati sporove i ovrhe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno mislim da neće biti oprosta kta i sudsk. troškova - postupci su već na sudovima !! :-D

Što se tiče same nagodbe - svi troškovi će biti uvršteni u konačan iznos, način otplate na rate - recimo "bezbolnije", ali s obzirom na izmjene Ovršnog zakona smatram da će biti frkovito. Jadni oni dužnici koji su ostali bez posla ! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravila sam napomenuti ako nema rn otvorenih u banci ustanove moraju dostaviti sudovima potvrdu da sredstava nema ili da ne posjeduje rn. Što se tiče poduzeća odgovornost snose i osobe koje izdaju potvrde o plaći dužnika, što znači ako se izda pogrešne podatke (dal namjerno ili slučajno) novčane kazne su za djelatnika i poduzeće. :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam "ova" iz predhodnog javljanja, slažemse sa Vama. Kako se ono kaže : " Nekom smrkne, nekom svane.

Smatram da bi trebale izmjene i dopune kaznenog zakona jer ovo što se dešava poput pljački, ubojstava ... nema kraja. Samo kada bi se država PRIDRŽAVALA svih navedenih Zakona, nadam se ubrzo, al u svakom Zakonu ima "rupa", dali u ovim novim izmjenama ... i dali će se moći koristiti "izmicauzi" ... ulaskom u EU - hm :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija