Jump to content

problem katastar-gruntovnica


ivcy

Preporučene objave

u gruntovnici je čestica u dedinom vlasništvu i sve je na njemu,a u katastruje čestica vlasništvo dede i još dvoje susjeda-bratić i sestrična.kako je to moguće???deda je zemlju kupio od susjedove pokojne majke,a sad ju je on ponovno prodao,dio te čestice,tvrdi da je dio njegov a u gruntovnici se vodi da je sve dedino.kako je mogao prodati ako je gruntovno na djedu?.jeli važniji katastar ili gruntovnica?što napraviti?mora li se dići tužba ili se može drugačije dokazati i riješiti problem?zemlja je već prodana, a djeda nitko nije obavijestio nego je čuo od susjeda.kako da dokaže da je to njegovo-kupoprodajni ugovor,gruntovnica?sin je prodao drugi puta istu zemlju koju je prodala njegova majka.(dio)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vlasnik je onaj ko je upisan u gruntovnici.

sa vlasničkim listom iz gruntovnice rješiti i katastar.

 

sin susjede koji je kao prodao nekretninu učinio je kazneno djeli prijevare i kupcu je dužan naknaditi štetu .

neka ga prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

ili neka to djed ,prodaje djedovu imovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prethodno provjerite površinu katastarske čestice u katastru i u gruntovnici. možda je kat.čestica parcelirana, a parcelacija je provedena samo u zemljišnoj knjizi, a ne u katastru.

 

inače, po ustavu vlasništvo, odnosno upis u zemljišninoj knjizi je ono što je najvažnije. ali iz iskustva znam da često upis u zemljišnim knjigama nije u skladu sa stvarnim stanjem zbog recimo: rješenja o nasleđivanju su nevaljano napisana i gruntovnica ih nije mogla provoditi (????), ali katastar koji nije tako strog ih je provodio. zato se dešava da u nekim mjestima katastar ima točne podatke, a sređivanje upisa u gruntovnici treba pokrenuti sama stranka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija