Jump to content

očajna sam-trebam hitno savjet


tereza

Preporučene objave

Poduzeće u kojem sam bila zaposlena i član uprave, odnosno direktor, je otišlo u stečaj. Stečajni upravitelj je izjavio da nema sredstava u stečajnoj masi te da pošaljemo zahtjev za potraživanje prava Fondu za razvoj i zapošljavanje.

Sve sam uredno poslala jer mi firma duguje zadnje 3 plaće i otpremninu i sve skupa bih trebala dobiti preko 30.000,00 kn.

Obzirom da je prošlo skoro mjesec dana od kada sam poslala zahtjev, zvala sam Fond da bi mi tamo rekli da su poslali odbijenicu jer sam bila direktor poduzeća i da to piše u Zakonu o potraživanju prava radnika. Stečajni upravitelj mi to nije rekao, a po mom mišljenju bi on to svakako trebao znati i obavijestiti me o tom članku.

 

Može li mi itko dati pravni savjet kako da dobijem novce koji mi pripadaju i na koje sam, u svakom slučaju, računala?

Da ne pričam o tome da sam samohrana majka i koliko sam se zadužila u zadnjih nekoliko mjeseci obzirom na situaciju u kojoj sam bila.

 

Hvala unaprijed na savjetu i pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

žalosno je to tereza ali u slučajevima kao što je vaš,kada se pitate gdje je tu pravna država,odgovor je...tako je to kada želimo na zapad "balkan expresom".

 

ne znam u kojoj djelatnosti ste radili ali ako kažete da ste bila direktor tvrtke vjerojatno imate dobro znanje i iskustvo, pa razmislite o otvaranju neke privatne djelatnosti.

 

ne budite malodušni,nemojte sjesti i plakati već sudbinu u svoje ruke.ima puno solucija u kojima se čovjek može pronaći kroz samozapošljavanje,početci su uvijek teški ali rad se uvijek isplati,pogotovo kad znate da radite za sebe i svoje dijete (koje vam mora biti pokretač u ovom momentu).

 

svako dobro vam želim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na utješnim riječima,mada je vrlo teško pozitivno razmišljati u ovakvim trenucima.

Ali, eto, kao da ste znali, upravo sam otvorila svoje poduzeće i krećem dalje.

Kako god bilo, pišem žalbu na rješenje fonda pa šta bude...

Svaka škola se skupo plaća,najteže je kada to iskusiš na vlastitoj koži,pogotovo kada se trudiš biti korektan i o.k. prema svima.

Hvala još jednom i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija